maanantai 23. kesäkuuta 2014

Turha itkeä enää sitten, kun on jo housussa.


Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Työ tekijäänsä kiittää.

Ja niin edelleen.

--

Tähän jamaan kun siis olemme itsemme hiljaksiin päästäneet, suon silmään, kumpparit vettä täynnä, niin ei auta kuin kammeta itsensä ylös ja tyhjätä saappaat, kuivata vaatteet ja vaihtaa kuivaa päälle.

Työnsarkaa saattaa toviksi riittää, ei tänäänkään auttanut kuin nousta heti kun kello piippasi, että ehdin, pysähdellen, käyttää koirat lenkillä.

Kotona aloitetaan siis täydellinen koirien huomioimattomuus.

Lisa on alkanut (juoksujenkin myötä) merkkailemaan taas sisälle (puhumattakaan pojista) ja eilen oli sattua haveri, kun laskin Igsya sylistäni, enkä hoksannut Lisan livahtaneen siihen jostain. Oli vähäpikkuista vailla, ettei se johtanut tappeluun, mutta ehdin nostaa Igsyn pois, Lisa oli heti käymässä päälle :( Tämän jälkeen Lisa on taas käyttäytynyt entistä röyhkeämmin, joten pieni kurinpalautus on tässä pesueessa paikallaan, kaikille.

Kuri palautetaan huomioimattomuudella kotioloissa, ja jotta emme unohtaisi, ettei ne ole ne koirat joita koulutetaan, opiskeltiin illalla yhdessä Esan kanssa koiralaumamme sääntöjä, jotka ovat kenties meiltä kaksijalkaisilta välillä päässeet unohtumaan. Kai sitä tässä vanhemmuuden tohinassa tahtoisi niin kovasti jo hellittää jonkin suhteen ja kun lasten suhteenkaan ei voi, niin jos koirien sitten?

Ei voi.

Joten tästä päivästä lähtien meillä vaaditaan jälleen, aina:

- Hihnassa kulkeminen kauniisti (osaa ne, on vain annettu unohtaa...)
- Luvalla porteista ja ovista kulkeminen (vaaditaan joskus, joskus ei...!! :/ )
- Ruoan odottaminen omalla paikalla (tämäkin ennen vaadittiin, mutta siitä on kauan...!)
- Leikkiminen ohjatusti (Siis lelut pois. Igsylläkin alkaa pentuaika olla ohitse, se täyttää torstaina vuoden!)

Ja näihin aletaan puuttumaan vähitellen:

- Pihalla tai aitauksessa käyttäytyminen: vahtiminen, karkailu (pojat vahtii minkä ehtii, Lisa karkailee isolta pihalta juoksujen ollessa tuloillaan)
- Hihnassa rähjääminen (Jore ja Manu, meillä vaan ei ole vastaantulijoita liki koskaan, joten tämä pitää harjoitella erikseen)
- Hoitotoimet (Manu ärähtelee välillä sitä harjatessa, eikä tarvitse edes olla takku)

Katsotaan nyt sitten miten huomioimattomuus kuhunkin vaikuttaa. Sen aikana siis emme puhu koirille, katso niihin tai rapsuta niitä, päästä viereen tai leikitä niitä. Tai anna niiden itse leikkiä, tai touhuta pihalla omatoimisesti (paitsi Igsyn).

Ehkä unohdin jotain, mutta pääasia, että arjessa muistetaan.

Tämä olisi pitänyt toteuttaa jo kauan sitten. Monesti ollaan aloitettu, osittain, mutta ei ihan tosissaan. Joten katsotaan auttaako, toivotaan että auttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti