tiistai 16. lokakuuta 2012

Sääntöuudistuslöpinää

SAGIn ylimääräisessä kokouksessa viime viikonloppuna oli tehty muutamiakin merkittäviä sääntöuudistuksia. Ensimmäisenä niistä mainittiin MM-karsintakisaviikonlopun siirtyminen kesäkuun viimeiselle viikonlopulle, pääsääntöisesti. Tämähän nyt tarkoittaa siis sitä, että jokainen agilitya tavoitteellisesti harrastava ottaa lomat kesäkuun tokalta tai kolmannelta viikolta heinäkuun puoliväliin, kun kalenteri näyttää tältä:

- kesäkuun 2. tai 3. viikonloppu SM-kisat
- kesäkuun 4. tai 5. tai heinäkuun 1. viikonloppu MM-karsinnat
- heinäkuun 1. viikonloppu Agirotu (mahtanee tosin joutumaan siirtää ajankohtaa vähän tai johonkin toisaalle kokonaan nyt näiden muutosten myötä, myös perinteinen Klag heinäkuun keskellä varmaan joutuu joskus joustamaan, we'll see)

Tämmöiselle pohjoisen elävällehän se tarkoittaa aikasta kamalaa eessuntaassun reissaamista, jos haluaa joka paikkaan ehtiä, nämäkään karkelot kovin usein eivät tänne pohjoisimpaan Suomeen yllä, syinä ovat järjestämisongelmat sekä työntekijämäärän vuoksi, että tilan / paikan puute. Minua ei itseäni reissaamiset haittaisi, mutta perhettä ehkä jossain määrin, joten katsotaan, miten jatkossa onnistuu soveltaa, jos joskus käsissä semmoinen "kansallisentason" agitykki on ja itsekin sellaiseksi muunnun ;)

Yksi ajatus mikä tästä alkujaan heräsi, kun tällainenkin vaihtoehto oli tiedossa oli se, että Lisalla sattuu sitten aina juoksut juuri kisojen aikaan, vaikka eihän se arvokisoja haittaa, niissä saa juoksunartut osallistuakin. Mutta agirodut jne. Sekin kuitenkin ratkesi nyt kertaheitolla, sillä jatkossa (tarkempaa aikaa ei oltu vielä ilmoitettu) juoksuiset nartut saavat kolmosluokissa osallistua kisoihin, jos pitävät kisapaikalla housuja jalassa! :) Henkilökohtaisesti pidän tästä muutoksesta kovasti, en varmastikaan tule koskaan uroksella liiemmin kisaamaankaan, mutta nartuilla kyllä ja nykyisen kisakoirani menohalujen puute ei ajoitu juoksuille vaan valeraskauteen, joten treenitauot meidän tapauksessamme tulisivat olemaan n. 3-4 viikon pömpseissä 4 kertaa vuodessa, eli yhteensä 4kk taukoa n. 1-3kk välein! Eikös kuulostakin ihan soppelilta. Tai ainakin niin, ettei sellaisella vetelällä koiralla paljon kolmosten ratoja viitsi mennä viilettämään, jos ei siitä muuta haittaa koiralle vaikka olisikaan. Nyt ykkösissä Lisa sai mennä valeraskaillessaan, vauhti siltä puuttui, vaikka melko innokkaasti se menikin vielä, mutta näkisin, että koiran hiljalleen lajille syttyessä ja vauhdin karttuessa, en näin voimakkailla oireilla enää kisoihin mahda voida mennä. Joten kyllä, helpottaa elämää huomattavasti! Leikatakaan en tahtoisi.

Muutoin minulle olisi riittänyt se, että esimerkiksi seurat voisivat halutessaan anoa SAGI:lta juoksunarttuisten osallistumisluvan, jollain erityisperustella. mm. ActiveDogin talven hallikisat on meiltä jääneet juoksujen takia väliin ja samoin monilta muilta - suosittua juoksuiluaikaa tuo helmikuu :) - ja ajatelkaas, kun se on se toinen  (tai jopa ainoa) kerta talven aikana, kun täällä pohjoisessa pääsee treenaamaan lämpimään halliin. Kyllä sellainen harmittaa.

Vielä yksi sääntöuudistus on tehty, jossa koiran voi halutessaan siirtää takaisin kakkosluokkiin kolmosluokista, mutta siirto on lopullinen, eikä sertejä voi vastaanottaa. Tämä on ihan mukava sääntöuudistus sellaisille, jotka haluaisivat vain harrastella, mutta meno kolmosissa on liian kovaa.

Että kyllä minä ihan pääsääntöisesti muutoksista pidin. Helpointa on vain kuvitella, jos jokin kismittää kamalasti, että näin nämä säännöt on aina menneet ja niiden kanssa on vain elettävä. Nythän on muutenkaan turha enää kiukutella, varsinkaan jos ei kokoustelemassakaan ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti