maanantai 10. helmikuuta 2014

Haimapotilaan kuulumiset

Igsy on nyt ollut dieetillä viikon verran ja ilman kipulääkettä, jos oikein muistan, torstaista asti - ja se voi mainiosti!!


Igsy on siis saanut viikon verran aluksi vain riisiä, kanaa ja normaalia kermaviiliä, riisin osuutta vähennettiin ja lisättiin kanaa sekä parina päivänä saanut puolikkaan kananmunaa. Rasvaprosentti on siis ollut n. 2-3% luokkaa. Tuo normaali, ei rasvaton, kermaviili huolestutti vähän, mutta ei sen osuus annoksesta ollut kovin suuri. Tällä viikolla sitten vähitellen pitäisi alkaa kokeilemaan siirtymistä himpun verran rasvaisempaan ruokaa.

Olen aikeissa tilata Igsylle raakaruokavalion, vaan kauhistus kun sillekin tulee hintaa. Mutta parempihan se olisi, niin saattaisi luottaa siihen, että ruoka on riittävää kaikin puolin. Hyvähän se nyt on, mutta entäs vuosien päästä?

--

Tässä vaiheessa, kun pahin murhe ja huoli on ohi, voi luontevasti alkaa syyttämään itseään kaikesta mahdollisesta väärin hoidetusta ja tehdystä asiasta, miettiä menneitä ja sen semmoista. Jota olen menestyksekkäästi tehnytkin.

- Olisiko tauti tullut, jos Igsy ei olisi saanut liika rasvaa?
- Oltaisiinko eletty kätevästi ensimmäiset vuodet ainakin ilman huolia jos olisin kiltisti antanut nappulaa enkä hörhöillyt raakaruokinnan kanssa?
- Olisiko Igsyn ranka kenties ehtinyt mennä rikki tai pilalle, kun oltaisiin treenattu kaikkea mahdollista (koska se on niin hyvä harrastuskoira) 2-vuotiaaksi asti ilman rtg-kuvia, tai no ehkä lonkat oltaisiin tarkastettu, kenties kyynärätkin?

Virallisia selkäkuvia on parsoneilta otettu yhdet, mitä KoiraNetistä voi selata. Epävirallisia käsittääkseni kuitenkin enemmän ja esim. lannerangan muutoksia, joita myös monella muullakin rodulla tavataan, on parsoneillakin esiintynyt. Nämä rintarangan muutokset sentään taitavat olla aika harvinaisia, jos ollenkaan tavattuja. Lannerangan muutokset eivät sinänsä ole vaarallisia, elleivät niin epäsymmetrisiä, että aiheuttavat kipuja tai ainakin toistuvia jumeja. Jorellakin olen epäillyt lanneristialueen ongelmia, koska se jumii alaselästä usein. Ehkä sekin pääsee lonkkakuviin joskus, jolloin tuo lantionaluekin tulee kuvattua.

Pikkupotilas kotiuduttuaan

"Tassuissakin jotain vikaa..." (toisessa oli kanyyli ja toisesta otettiin verinäytteet)

Niin, monta seikkaa pitäisi osata ottaa huomioon. Lisankin selkäkuvat on edelleen ottamatta sen lääkärin takia, joka sanoi, ettei varmuuden vuoksi kannata koiraa kuvauttaa. No se olikin ruotsalainen, heh. Mutta  kyllähän ne kuvat siltäkin pitäisi ottaa, koska ikää alkaa pian olla. Vaikka se onkin tähän asti toiminut mainiosti ja voinut hyvin.

Osteopaattia olen etsinyt ja lähin asuu n. 450km päässä täältä. Saatiin kuitenkin onneksemme Igsylle aika vierailevalle osteopaatille Kemiin, vielä ei olla saatu ajankohta varmistusta, mutta tuolla maaliskuun puolivälissä. Sen vuoksi kenties Haukiputaan kisat jää väliin, mutta se ei niin haittaa. Maaliskuu muutenkin mahtaa olla kisaton kuukausi, kun ei rahat riitä, ja siitä jos mistä tinkimään lähdetään. Tuumailin myös käyttää Igsyn toisellakin hierojalla nyt helmikuussa. Omia koiriaan kun on ihan hyvä käyttää huolettavana jollain toisella...

Igsylla alkoi myös juoksut heti Lisan perään, kuten kuvista näkeekin - ensimmäistä kertaa meidän taloudessa juostaan yhtä aikaa!! :) Jore parka vain, Lisan heikon ihmisistä erossaolon vuoksi tytöt on meidän seurassa enemmän kuin Jore ja koska Jore ei välttämättä ole se paras "hoitokoira" vaan joudutaan pitämään se meillä, se valitettavasti kärsii tästä tilanteesta jonkin verran. Käytiin Ilsen kanssa autossa viime viikolla keskustelu juoksuja koskien, se meni näin:

Ilse: Minulla on ikävä Jorea...
Minä: Niin, sitä ollaan jouduttu pitämään poissa, kun ensin oli Lisalla juoksut ja nyt sitten Igsylla
Ilse: Milloin Jorella sitten on juoksut?
Minä: Ei sillä ole, kun se on poika.
Ilse: Meneekö Jore sitten vain agilitya?
:)

Toisaalta myös onni nuo juoksut, koska nyt kun Lisan juoksut on ohi, niin se ei ole enää niin kiinnostunut riekkumaan Igysn kanssa, koska sillähän on pennut taas vatsassa kasvamassa - Igsyn pennut. Eli kukaan ei nyt ole Igsya riekuttamassa ja saa tyttö levätä vähän sen suhteen. Kyllähän se  tietenkin itsekseenkin toimintaa osaa keksiä, muttei ollenkaan niin rajua :)

"Onneksi on paras kaveri"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti