perjantai 7. helmikuuta 2014

Torstain treenit

Eilen onnistuttiin treeneissä aivan käsittämättömällä tavalla... En usko, enkä luota Lisaan läheskään joka tilanteessa, joten sain todella hämmästyä ja kiljua Lisalle miten hieno, hieno, hieno tyttö se on! Tuurilla olin ottanut mukaan vinkulelun joita Lisa rakastaa. Joten nyt kun sain tuollaisen keppiavokulman onnistumaan, jota en ole koskaan saanut toimimaan, en vauhdissa enkä ilman, ja sain palkattua sen vingulla, niin Lisalla selvästi loksahti jotain päässä :) Jippijee! Alla treeni.

Radalla oli mielestäni parikin tuttua kohtaa, joiden kanssa ollaan Lisan kanssa joskus Raunon radoilla kamppailtu. Ei me nytkään yhtään nollarataa tehty, mutta järisyttäviä onnistumisia kylläkin!

Jotenkin koko rata näyttää kumman kierolta tuossa alla, toivottavasti se nyt on edes jotensakin sinne päin.. Alun kanssa meillä ei ollut ongelmia, Lisa keskittyy minuun kun jätän sen lähtöön, joten se ei varmaan edes harkinnut putkea suoritettavaksi, vaikka se mahtoi sen näkökenttään jäädäkin. Sijoituin putken ja 2-hypyn väliin, vähän hypyn alapuolelle.

Valssilla putkeen ja saksalainen 5. hypylle. Koiralle putkijarrua ja persjätölla 7-8 väli. Tämän tein ensin takaaleikkauksella kutosputkelle, odotin Lisaa ja vein taas takaaleikkauksella 9-putkeen. Mutta tuo persjättö oli paljon vauhdikkaampi ja siis toimivampikin ratkaisu.

11. kepit sai valita. Valitsin ensin pidemmän reitin, koska en todellakaan uskonut, että saisin Lisaa oikein mitenkään päin toimimaan vasemmasta päästä. Joten oikea pää pujotteluun, nenästä kiinni ja heitto 12 hypylle. Ensimmäisellä kerralla Lisa ehti vilahtaa 2 hypyn nurinpäin 13 putken jälkeen, mutta sen jälkeen se teki tosi hyviä ja kaukaakin haettuja takaakiertoja 14 hypylle.

16 pujottelulle toivoin sylkkäriä mutta noh... Ne ei meillä toimi. Tai siis, ole koskaan ennen toimineet! Me treenattiin siis sitä. Aloitettiin helposta ja sijoituin itse aivan putken suulle, koira kutsutaan siihen ja siten suoristetaan linjaa pujottelulle ja sittenhän se meni, jopa vauhdissa. Usein yritin varastaa itse ja työnsin liikkeellä Lisan väärään väliin. Kun on hoppu, hoppu, hoppu...

Tämä 16 esteen harjoitus ehkä helpotti myös sitä, että Rauno vaati toisella kierroksella meiltä kaikilta 11 pujottelun viennin oikeasta päästä. Se lyhentää radan pituutta jopa 4 metriä ja yhden täyskäännös hypyn sijasta (12) koira voikin hypätä samaisen hypyn suoraan, joten siinä säästää jopa mahdollisesti 2 sekuntia... Eikä se ole mikään leikin asia! ;)

En tosiaan uskonut vieläkään, vaikka sain 16 avokulman onnistumaan, että tuollainen roisi avokulma suoraan (joskus epävarmaltakin) A:n kontaktilta voisi onnistua.

Mutta. Odotin koiran mukaan 9 putkelta, lähetin aalle ja leijeröin 15 hypyn. Sijoituin taas putken suulle (Lisa pysyi Aalla tosi hienosti) Ei se heti onnistunutn, mutta Raunon vinkistä, TULE-KEPIT-TULE-KEPIT - käskyllä, siis samaa käskyä toistaen, Lisa haki pujottelun aivan itsenäisesti oikeaan väliin kääntyen tuolla toisen TULE käskyn aikoihin... Oih, vieläkin tulee kylmän väreet. Valitettavasti en saanut videolle. Ja se onnistui myös surkeammalla ohjauksella vauhdissa. Joten todellakin, valtaisa työvoitto!!! Iiks.

Ja tuolloin on sitten helppo takaaleikata kepit, varmistaa vain, että koira lukee 12 esteen oikeaan suuntaan ja mennä (Lisa nimittäin haki helposti takaakiertona). Koska Lisan pystyi niin kaukaa ohjaamaan tuonne 14 takaakierrolle, persjättö 15-16 väliin toimi paremmin, kuin sylkkäri.

Mutta sellaista siis meillä eilen. Olipas se kivaa. Kannattaa kokeilla, kiva rata!! :) Tai ehkä se vaan siksi tuntui niin kivalta, kun se onnistui. Ei tosin kokonaisena ehditty tehdä kertaakaan (eikä varmaan olisi vielä onnistunutkaan) mutta nyt tiedä miten lähteä tuollaisia kulmia treenaamaan vielä varmemmiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti