tiistai 11. helmikuuta 2014

Torstain treenit tiistaina

Torstaina meillä talkoillaan, joten saatiin järjestettyä treenit tänään - huippua, koska kisat häämöttää viikonlopulla! Vähän alkaa jo jännittääkin, sen verran pitkä tauko on tullut :)

Lisalla meni treenit taas huipusti (oho!)! Tällä kertaa ällistytin itseäni tekemällä Lisan kanssa nollaradan heti ensimmäisellä yrittämällä! Rauno oli luonut alla olevan pätkän. Se oli mukavan muikea, keppikulmassa arvelin koituvan meidän suurimmat murheet, mutta sain sen puristettua ihan ok, Lisa kesti putken aivan vieressä (vaikka änkesin itseni vielä Lisan ja putken väliin, sain tästä puhuttelun). 

7 putkelta kääntyi, vaikken jarruillut, onnistuin lähettämään sen kaukaa okserille, joten sen vuoksi Lisa kääntyi jo ajoissa ottamaan minuun kontaktia putken jälkeen, eikä painellut suoraan edessä olevalle esteelle, kuten siinä olisi voinut käydä, kun sillä tavalla vaan jätin sen oman onnensa nojaan..

Puomin "erottelu" ok, ei siis koettanutkaan hakea hämyputkea. Koetin rohkeasti leijeröidä 10 hypyn, mutta Lisa jäi puomilla melko ylös, kontaktille kyllä, mutta ei edes niin, että olisi voinut laittaa etutassut maahan, joten kävin kuljettamassa sitä eteenpäin.

Kierrätin 10 esteen oikealta puolelta että koiran linja suoristui 12 hypylle ja 12-13 väli sylkkärillä.

Treenattiin Lisan kanssa useampaan otteeseen pujottelulle vientiä niin että vein sitä oikeasti päin päätyseinää, jolloin Lisa väärän välin sijaan valitsikin oikean välin - toimi, jos en taas hätäillyt ja karannut itse liian aikaisin. Pujottelu myös tehtiin leijeröimällä (musta) putki, vedättämällä ja tosiaan kuten ekan kerrankin tein, työntymällä ahtaasta välistä koirankin kanssa, josta ei tosin Lisa kummakseni edes hätkähtänyt, vaikka se ruukaa ennemmin väistää kuin jäädä ahtaisiin tilanteisiin.

Toisella kerralla rata muuttui niin, että hämyhyppy oikeassa yläkulmassa olikin hyppy numero 4, takaasuoritettuna, jolloin sai tehdä tuplasaksalaiset ja viedä pujottelulle yläpuolelta, hyvin olisi toiminut, mutta olin saksalaisissa myöhässä.

Kokeiltiin myös Raunon niksiä asettua sahapukiksi 3 hypyn taakse, blokaten siis itse hypyn ja vain ylävartalon liikkeellä ohjata koira hypylle takaakiertona, jolloin oli jo itse sijoittuneena valmiiksi hypyn takana - kätevää!

Treenirata Rauno Virta


Ja seuraavan kerran radalle sitten lauantaina!! Ajattelin hieroa Lisan vielä huomenna, että on sitten varmasti iskussaan, vielä se toistaiseksi on ollut, ei ole hormonit alkaneet sen kummemmin sitä lyttäämään, mutta valeraskaushan se sieltä pian taas päätään nostaa, voisin kyllä taas pitkästä aikaa kokeilla sille Pulsatillaa, jonka pitäisi auttaa valeraskaus oireisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti