sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Mika Moilasen koulutuksessa

Olipa antoisa koulutus tänään!!

Kerrankin joku muu kellotti ja teki havaintoja sen perusteella. Kellotettiin A, puomi, keinu ja pujottelu, pelkkä suoritus niin, että ko. esteen edessä ja takana suoritettiin yksi hyppy ja pelkkä kellotettava este otettiin mukaan ajanottoon. Tavoitteena oli saada paras mahdollinen aika niissä olosuhteissa ja sitten pohtia jatkoa. Tarkoituksena siis yleensäkin saada mahdollisimman itsenäinen suoritus - eli riippumatta olosuhteista, ohjaajasta jne suoritus olisi varma aina ja aika optimaalinen.

- A oli / on meidän vahvuus, siitä voisi varmasti vieläkin nipistää vähän, koska en alkanut yllyttää ollenkaan. Paras aika oli 1,56s pysäytyskontakteilla.

- Puomi on erittäin hidas kun olen itse edessä... Parhaimmat suoritukset saatiin, kun yllytin Lisan etenemään itse, ilman etupalkkaa ja ohitin sen vasta suorituksen loppu vaiheessa. Nämä myös pysäytyksillä, mutta paljon on siis parannettavaa! En muista kunnolla aikoja, mutta ainakin alkuun parhaimmat jäivät 2,5s tasolle, olisiko se sitten ollut lähempänä kahta se paras aika, kun annoin koiran edetä kunnolla itsenäisesti ja yllytin sitä käskyllä, tarkennusta tulee myöhemmin.

- Keinu... Meidän todellinen murheenkryyni! Ei kyllä päästy lähellekään kesällä kellottamiani 1,5 sekunnin aikoja, paras taisi olla 1,77s. Joten nyt pitää tehdä samaa vauhdikasta suoritusta (taas parempi, jos Lisa sai edetä itse), keinu alas PAM koira liikkeelle, mieluusti ilman vapautuskäskyä. Joten etupalkkaa nenän eteen heti kun suoritus on oikea, eli koira tullut nopeasti keinun päähän asti. Noh, tässä meillä on vielä työn sarkaa todellakin. Nyt muistakin, meillä oli kesällä käytössä vinku!!

- Pujottelu oli aika hyvä, mutta suoritushan meillä vaihtelee aivan älyttömästi, jos olen itse takana, otan sivuetäisyyttä jne. Joten etupalkkaa nyt sitten käyttöön taas, on unohtunut ne pallon heittely treenit! Nyt vedätin joka kerta ja paras aika oli n. 2,7s Mutta hyvää treeniä oli sekin vedätys, joka kerta pysyi, vaikka oikein yllytin!

Lopuksi tehtiin ehkä se hauskin, kun pääsi itse kämmäilemään ;) Meillä oli ao rata. Sen sai ensin rauhassa tutustua ja sitten kun oma vuoro tuli, piti aloittaa 1. esteen kohdalta toinen käsi siivekettä koskien ja liikkua reippaasti ohjaten toisen pään viimeiselle hypylle asti, koskettaa siivekettä ja sitten kirmata takaisin, ohjaten tietenkin ja lopuksi vielä koskettaa viimeisen hypyn siivekettä.



Se oli aika tiukka rata, valssata sai tarkasti ja yrittää silti saada liike pysymään sulavana. Sain kyllä hyvän ajan ilman koiraa, 13,1 jotain, mutta aivan törkeän hitaan ajan tein koiran kanssa, reipas 18s! :O Toiset nimittäin paransivatkin jopa aikaansa koiran kera, heh, eikä kellään mahtanut olla noin huonoa aikaa, ou nou. En saanut tehtyä edes yhtään kokonaista suoritusta, aika on siis varmaan yhdistelmä sössimisistäni, unohdin kosketella esteitä ja Lisa kielsi melkein poikkeuksetta aina 7 esteen, kun en malttanut ohjata rauhassa. Kiellot onkin meidän suurin kisoissa virheitä tuottanut ongelma...

Mutta se oli tosi mielenkiintoinen treeni ja mieluusti tätä kokeillaan vielä uudestaan viikkotreeneissä - kuten R uhkaili :) Hyviä eväitä jatkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti