maanantai 26. elokuuta 2013

Herukanpoiminnassa

Käytiin eilen Esan isän luona tyhjentämässä herukkapuskat, tai sen mitä linnuilta oli jäljelle jäänyt - vähän parannettiin viime vuosien suoritusta, kun herukat on menneet ihan muihin suihin. Tällä kertaa tultiin vain vähän myöhässä, ensi vuonna me sitten viedään kaikki! Minulla meinasi jo usko loppua, kun marjoja roikkui vain muutama siellä täällä eikä kattila alkanut millään täyttyä, mutta Esalla riitti sinniä, hyvä että jollain! Minä keskityin sitten kuvaamaan ja se kannatti, sain hyviäkin kuvia aikaiseksi. :)

Igsy ehti pulahtaa pikkuisen jäteojassakin, itse se sinne halusi ja vesi oli onneksi Sepon mukaan melko puhdastakin sillä hetkellä - lohdullista kai.

Jore jäi kotiin, Sepon pihaa ei ole aidattu, ja vaikka tie sinne syrjempään tuleekin, niin se ei ole tarpeeksi syrjässä Jorelle.

Pentu on niin reipas ja iloinen ja kova puremaan myös. Aion pian totuttaa myös kanansiipiin, ensin jauhettuna, että saa teräville hampailleen järkevämpiä töitä kuin kenkien, mattojen ja ihmisten pureminen! Se syö kiviä, omaa kakkaansa on maistellut, laastia jne. ja silmätkin rähmii vähän, joten taidan hankkiutua muutenkin mahdollisimman nopsaan eroon nappulasta jota on tähän asti saanut. Raakaruoka ei voi ainakaan olla huonompi vaihtoehto ja raa'alle oltiin vaihtamassa heti joka tapauksessa - tässä taas vain muutamia hyviä syitä lisää, miksi!

--

Igår hämtade vi lite vinbär från Kemi och tjejerna fick vara med. Till slut Esa plockade de flesta bär ;) och jag tog bilderna!

Igsy är fortfarande pigg och duktig, men hon tycker att äta alla och alting. Jag har redan börjat med lite färskfoder, eg. nötkött och mage. Nästa blir det malna kyckling vingar och efter det, hela vingar, att hon får nåt tillåten och hälsosam att tugga på! Annars är hon ju precis som en liten ängel..   än så länge. ;)







Lisa hommasi itselleen vauhtiraidat kaulalle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti