keskiviikko 14. elokuuta 2013

Agilityn pm-kisat (Lapin kennelpiiri)

Pm kirjoitetaan pienellä, koska ne ovat piirinmestaruuskisat, eivät pohjoismaiden mestaruuskisat. Näin meille opetettiin toimitsijakurssilla. Vaikka tuumasipa tuo Elina, että jos joku luulee tulevansa meille Pohjoismaiden mestaruuskisoihin, niin se sitten luulee. Minulla saattoi ehkä jossain tiedotteessa tai muussa joskus lipsahtaa se PM, pm:n sijaan. Mutta nuo ajat ovat nyt ohi, olen kohtuudella selvinnyt viikonlopusta voittajana tai ainakin väsyneenä, koska itse pm-päivänähän me ei edes kisattu ja sunnuntain radatkin meni aivan höpöksi. Jaksoin sentään nauraa niille.

(Sattumoisin samana viikonloppuna Ruotsissa mittelöitiin PM-titteleistä, joita ropisi Suomeen yhtä kirkkaana kuin pm-titteleitä meille Arcticilaisille, suuren suuret onnittelut kaikille PM- ja pm-menestyjille! Harmittaa vain se, että livestream jäi nyt välistä.)

Kisajärjestelyissä on aina tosiaan oma hommansa ja mielessä siintääkin blogipostaus ensinnäkin niistä kisajärjestelyistä ja toiseksi itse kisapäivästä. Meillä oli nytkin muutamia aivan upeita, ahkeria talkoolaisia, jotka olivat kisoissa ensimmäistä kertaa (aamusta iltaan) ja kehtasivat kysyä, jos joku mietitytti. Ei sitä aina voi lajia jo pidempään harrasteena edes ymmärtää, millainen mielikuva radan laidalla seisovalla vasta harrastamisen aloittaneella työntekijällä lajista on.

Se helpotus näissä pm-kisoissa on, että ne vuoro vuosin kiertää läpi kaikki seurat piirin alueelta, meillä vaihtoehtoja on tähän asti ollut aina 4, jolloin järjestämisvuoro osuu omalle kohdalle joka 4. vuosi eli edellisen kerran pm-kisat Arcticilla järjestettiin 2009. Alueelle on nyt noussut myös kaksi uutta seuraa tällä aika välillä, Ivaloon ja Pelloon, mutta vielä ei pm-hukeja ole heille sälytetty, LRKK ei ole vielä järjestänyt itsenäisesti kisojakaan. Ivalo on järjestänyt kahdet "keskiyönauringon" kisat 2 viikkoa ennen juhannusta ja olisi kyllä ihan kiva kun olisi jokin sellainen "pakottava syy" kuten pm-kisat, lähteä Ivaloon asti kisaamaan :) Minulla on aina jokin hirveä hinku päästä jonnekin kauas pois koirien kanssa matkustamaan ja kisaamaan.

No, se riittänee taas tuosta kisajärjestämislöpinästä. On se kovaa työtä, mutta hauskaa kuitenkin ja ensi vuodellekin olen tietysti taas lupautumassa no, toivotavasti vain yksiin kisoihin koetoimitsijaksi.

Kisattiin Lisan kanssa sunnuntaina iltapäivästä kaksi rataa, jotka meni meidän osalta kyllä ihan vaan hoopoiluksi. Minä en ohjannut ja Lisa tuli perässä. Oli siellä täällä kivoja pätkiä ja vaikka radalla en osannut asiaa niin harmitellaankaan, niin kyllä pitäisi malttaa, kun hylkykin alla, ottaa kontaktit jämäkästi, koska koira ne osaa, jolloin minun tulee vain ja ainoastaan malttaa. Laitan radat tänne, vaikkei niissä paljon katseltavaa
olekaan... Tuomarina sunnuntaina toimi Katariina Virkkala.

C-rata


D-rata

Lisa juoksi Heidin kanssa myös Arcticin mini2 joukkueessa ja kuvasinkin senkin, rata oli hieno, vaikka vitosen virheestä (putken kiertäminen) koituikin ajallisesti aikamoiset tappiot, vaikka jäihän Lisan aika siis roimasti alle ihanteen, lujaa se meni ja Heidi ohjasi hyvin :) Joukkue sijoittui Lisan vitosella ja kahdella yliaikanollalla kuudensiksi. Arctic voitti minien ykkösjoukkueella kultaa ja samoin makseissa kulta napsahti arcticille. Medi1 joukkue vei toisen sijan joukkuekisassa. Yksilökisoissa vain mineissä tuli tulosta ja kultaa veivät Arcticin Emma Matila ja Totti, sekä hopeaa Katja Kuula ja Olga :) Kaksoisvoitto siis Arcticille. Arcticilaisittain erittäin menestyksekkäät kisat siis, hyvä me!

Heidin ja Lisan rata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti