tiistai 3. syyskuuta 2013

Menot ja kulut

Tein uutta luonnostelmaa Menoja - sivulle loppu vuotta varten.

Lisäsin pelkkien liikkuvien menojen lisäksi myös taloudelliset "menot". Koiraharrastukseen uppoaa rahaa, jos siihen tohtii sitä laittaa ja arvaan kyllä, että minun menot on aika pienet verrattuna monen muun agimenoihin...! Matkakulut muodostuvat huomattavasti suuremmiksi menoeriksi täällä pohjoisessa.

Pelkkä viikotreenin hinta minulle on 11€ pelkkinä polttoainekuluina kesäkaudella, talvella n. 8€. Aktiivisena toimihenkilönä sekä johtokunnan jäsenenä saan alennuksia kyllä, joten itse seuratoiminta ja treeneissä ja koulutuksissa käynti ei tule minulle kalliiksi. Sijainti vain on surkea agilityn harrastamista varten. Esimerkiksi viime talvena sponsoroin meidän seuraa kouluttamalla jäseniämme n. 200€ arvosta. Siis ei minulle maksettu, vaan minä maksoin!! :) Esaa ei naurata.

Kisamatkakulut ovat talvisin n. 30€ luokkaa per reissu ja siihen lisäksi startit, niin hinta kohoaa n. 60-70€ suuruiseksi. Onneksi kisoja ei ole talvella kuin maksimissaan kahdesti kuussa (ellei kahlaa Ruotsin puolenkin kisoja, silloin rahaa saa hyvällä tuurilla uppoamaan noin tuplaten enempi). Jos taas mielii kauemmaksi kalaan, matkakulut nousevat 60-100€ hujakoille meno-paluu, esimerkkeinä Kokkola, Kuopio, Kajaani, jotka vaativat myös yöpymisen ja ruokailut. E-Suomeen n. 200€ meno-paluu plus majoitus, ruokailut jne. kulut. Eli ei minulla olisi puhettakaan Top Teameihin osallistumisesta, hyvä kun tosiaan pääsee joskus sinne SM:iin tai karsintoihin.

Kouluttautumaan jos täältä haluaa, hintaa tulee per käynti n. 50-70€ sis. matkakulut, riippuu onko kyse viikkotreenistä vai yksityisestä koulutuksesta ja Active Dogilla Haukiputaalla tietenkin, ei täällä paljon muita vaihtoehtoja ole.

Mitä minun kulut sitten on olleet. No, vuoden 2013 tammi-heinäkuun kisa- ja treenikulut olivat n. 1100€ (tästä uupuu mahdolliset ylimääräiset koulutukset ja koiranäyttelyt sekä SM-kisamatka, eikä hallilla / kentällä käyntejä ole laskettu kuin vain kerta viikkoon, todellisuudessa käyntejä on ollut enemmänkin). Loppuvuodelle haluaisin budjetoida n. 700€, mutta ei taida onnistua, eli karsittava on... Eikä sekään sisältäisi kuin n. 16 starttia ja yhden koulutuksen ja vain kerta viikossa käyntejä Kallilla tahi hallilla.

Haaveissani minä käyn viikkotreeneissä Active Dogilla, 2-3krt hallilla vetämässä treenejä ja treenaamassa omia koiria, talkoissa ja kokouksissa joka kerta kun niihin kutsutaan sekä kisoissa 2krt kuussa kisakaudella, Etelä-Suomen isoissa kisoissa mieluusti 3-4krt vuodessa. Koiria fyssarilla Oulussa kerran kahdessa kuussa. Eli pyöreästi n. 5000-6000€ / vuosi. Niin ja plus vielä se aika joka siihen menee, se kun ei ole kaikki vain minun omaani... ;)



Tulevat tapahtumat / Suunnitelmat                                                       ...
Agilitykilpailut Epäviralliset   Koulutukset   Näyttelyt   Muut

    Syyskuu
    • 7.9. Tornio Tuomari Rauno Virta 3 (startit 39€ matkat 7€)
    • 8.9. Sotkamoon
    • 14.9. Lapinlahti Joren koulutus (koulutus 45€)
    • 14.9. Joensuu Tuomari Anne Viitanen 2 (startit 12€ + lahjakortti, matkat 60€ Sotkamosta sis. Lapinlahti)
    • 22.-23.9. Oulu Tuomari Minna Räsänen / Väyrynen 4 (startit 48€ matkat 30€)
    Yht. 241€ (+ viikkotreeni matkakulut 45€) 

    Lokakuu
    • 1.10. Tornio epäviralliset agilitykisat (startit 10€ matkat 7€)
    • 26.10. Kajaani Tuomari Timo Vertanen / Minna Väyrynen 2 (matkat 100€ startit 12€ + lahjakortti)
    Yht. 129€ (+ viikkotreeni matkakulut 45€)

    Marraskuu
    • 3.11. Agilitykoulutus (65€)
    • 23.11. Oulu Tuomari Esa Muotka / Mika Moilanen 3 (startit 40€ matkat 30€)
    Yht. 135€ (+ viikkotreeni matkakulut 34€)

    Joulukuu
    • 8.12. Haukipudas Tuomari Rauno Virta / Jarmo Jämsä 2 (startit 28€ matkat 28€)
    Yht. 56€ (+ viikkotreeni matkakulut 34€)

    Tammikuu

    viikkotreeni matkakulut 34€

    Helmikuu

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti