perjantai 6. syyskuuta 2013

Lihashuolto, treenit, kisat ja penikka

Lisa lihashuolto

Vähemmällä treenillä koko kesän olleena, en ole niin koiria hieronutkaan. Lisan hieroin siis tiistai-iltana pitkästä aikaa ja tuntuipa se "kesäkroppa" hyvältä käteen! Toivottavasti tulevana talvena saadaan parannus aikaiseksi vilujumeihin ja tärinään. Nyt Lisa antautui käsiteltäväksi täysin rentona, ainoastaan viimeistä hierottavaa, vasenta takajalkaa piti kiristellä käsiteltäessä. Pitää hieroa se vielä ensi viikolla uudestaan ja katsoa kiristääkö se lihaksia edelleen, vai oliko se vain pelkkää jännittämistä hieronnan loppupuolella kun ehti jo kyllästyä hommaan pennunkin yrittäessä tulla vähän väliä häiritsemään. Löysätessään en löytänyt varsinaisia lihaskireyksiä vaan oikeasti tosi mukavan pehmeät olivat lihakset käteen, eivätkä reagoineet käsittelyyn kuumenemalla. Lisan asento ja liikkeet on myös olleet rennot nyt kesällä, kaikin puolin hyvän oloinen paketti.

Treenit

Ollaan nyt tosiaan viikon sisällä treenattu kolmeenkin otteeseen, sunnuntaina, tiistaina ja tänään ekan kerran hieronnan jälkeen. Treenit on olleet lyhyitä tekniikka treenejä, ensimmäinen pujottelu, A; toinen pujottelu ja tänään tehty sisälsi pimeitä putkikulmia, puomin kontakteja ja kontakti-putki-erottelua.

Erottelu on näemmä aika surkealla mallilla edelleen, eli sitä ei auta kuin treenata. Lisa hakee huomattavasti mieluummin puomia putken sijasta, eikä erota käskyjä (kiipe - putki) toisistaan ollenkaan.

Puomin kontaktit Lisa suhkii menemään vaihtelevasti, sillä on itseasiassa tosi kivat juoksu-kontaktit, mutta kun ne ei ole se mitä ollaan haettu... Kisoissa on oltava nyt tarkkana.

Pimeät putkikulmat meni aivan loistavasti sen sijaan :) hakee jo tosi hyvin ja uskaltaisin varmaan jo luottaa siihen kisoissakin, saa nähdä päästäänkö huomenna kokeilemaan.

Kisavalmistautuminen

Huomenna meillä on siis Torniossa kisat ja kolme starttia. Minulla on tavoitteena saada tulos, mieluusti kaksi. Torniossa on mukava kisata, joten normilla rennolla kisafiiliksellä mennään, tutustutaan rataan perusteellisesti ja suunnataan ajatus vain omaan tulevaan suoritukseen. Lähdetään muistaakseni kahdeksantena 1. radalla muilla 9. Se on ihan ok, tykkään lähteä aika alussa, ettei ajatus ehdi lähteä harhailemaan muuhun kuin itse suoritukseen. Nyt etuna sekin, että luokkajärjestys on maksi-medi-mini.

En hae nopeaa, vaan varmaa suoritusta, kontaktit varmasti, ohjauskuviot huolella ja loppuun asti. Pitää varoa olettamasta vaan sen sijaan ennemmin varmistaa. Tykkään mennä lujaa kyllä, mutta sitä ehtii myöhemminkin, nyt pitäisi malttaa vielä laittaa jäitä hattuun ja suorittaa maltilla ja siististi, varsinkin, kun Lisalla nyt enempikin esiintynyt tuota esteiden ohittelua.

Igsy

Neiti on ihanan itsenäinen, sekä ulkona että sisällä että yksin ollessaan. Nukkuu useimmiten aitauksessaan, ettei lapset ehdi sitä häiritä, omassa kopassaan. On ollut mukana treeneissä kahdesti ja simahtaa autoon koppaan laitettaessa ja pöpppyränä nousee ylös kun menen sitä hakemaan treenin päätteeksi. Osaa olla muutamaa tuntia jo yksinkin, huomenna kokeillaan neljää tuntia, kun lähdetään kisaamaan Lisan kanssa ja Esa menee vähäksi aikaa töihin.

Treenattu ollaan pikkuisen pöydällä oloa, kaulapannan laittamista (tavoitteena että kaulapanta on maailman ihanin kapistus ja hihnassa "voi-miten-ihana-olla!" :) Leikkimistä tietenkin, noutamista ja vetoleikkejä. Se istua nakottaa automaattisesti ruokaa annettaessa, kätevää :D Ja hakee katsekontaktia. Lutunen! Joren kanssa se on harjoitelllut leikkimään ja Lisan kanssa neuvottelemaan selältään. Täysiä työpäiviä siis ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti