maanantai 16. syyskuuta 2013

Lomakuulumiset

Reippailun täyteinen viikko takana Sotkamossa, lomailtiin lähes koko perheen voimin, Esan jäädessä kotiin ja Igsin päästessä hoitoon Jennille :)

Igsi sai siis tutustua huolella myös toiseen laumaansa ja sen arkeen, nuuskutella peltojen hajuja ja ehdittiinpä sille kuulema vetää lyhykäinen jälki vasta pyydetyllä ketullakin! Että ei ole Igsinkään lomasta toimintaa puuttunut. Hyvin oli lomailut menneet muutenkin, reipas tyttö siellä oli ollut laumaa rikastamassa.

Me vietetiin oma syyslomamme mummin ja ukin luona, lapset saivat nauttia vielä viimeisistä uintikerroista, rannoilla ja metsissä samoiluista ja marjastuksesta, puutarhan antimia ehdittiin nauttia myös ja tietenkin leikkiä leikkimästä päästyä.

Lisa ja Jore pääsivät lenkille aina kun emännällä mieli teki, eli huomattavasti useammin ja pidempiä lenkkejä kuin kotona! Jore valitettavasti vain joutui suurimman osan ajasta olemaan yksin tai ainakin eristettynä Lukaksesta, koska yhteen päästessään ottavat tosissaan yhteen.

Varsinaista koiraharrastusta pidettiin yllä agilitykisojen voimin Joensuussa 14.9. tuloksena kaksi hylkäytymistä ja minulle muistutuksena harjoitella käsittämättömän vaikeita keppisyöttöjä putkiansoilla viritettyinä. "NAPS". Ansat napsahteli tällä kertaa siis kaksin kappalein, tosin toinen vei hyppyansalle. Muutoin molemmilta radoilta löytyi hyvääkin. Tuomarina oli Anne Viitanen ja minun täytyy nyt myöntää, että en osannut suhtautua ratoihin kovin positiivisesti, kun pujottelujen haut tuntuivat niin ylivaikeilta, varsinkin B-radalla. Lisännen rata-piirrokset tänne myöhemmin kun videoitakaan ei ole.

Jore oli myös matkassa Savon ja Pohjois-Karjalan ruskaretkellämme, sillä käytiin sen kanssa Lapinlahdella koirakouluttajaa konsultoimassa, joka perustaa oppinsa mm. Tommy Wirenin metodeihin. Tätä nimenomaan hain, en pevi metodeja räminätölkkeineen, saati C. Millania, huh. Siksi sainkin vähän tehdä matkaa, en tiedä olisiko Oulun seudulla ollut kouluttaja lähempänä, omiin korviini ei ainakaan ole kantautunut tai googlettamalla löytynyt. Saa mainostaa jos joku tietää.

Joren kanssa opetellaan muutamia temppuja liittyen käteen ja käsittelyyn sekä tehdään ihmisistä ja niiden lähestymisestä posiviininen juttu. Näistä varmasti kirjoitan lisää myöhemmin videomateriaalinen kera, tykkään naksuttelusta ja temputtelusta ja Jore myös! :)

Igsi oli kasvattanut roimasti jalkojaan, kuvat sen paljastavat, kun vertaa Pennun kehitystä. Kolmen kuukauden sanotaankin olevan hankala ikä ennustaa mitään lopullisesta ulkomuodosta, virstanpylväitä ovat muistaakseni 2kk, 4kk, 8kk. Muutoin se on edelleen hanakka hammastamaan, vilkas ja suloinen samalla kertaa. Istua nakottaa kun aavistaa, että jotain mieleistä voisi olla ulottuvilla. Tänään paneudutaan tosissaan hihnatotutteluun.. sekin kun löytyy useimmiten suusta.

Igsi täyttää ylihuomenna 12 viikkoa, tällä viikolla siis suunitteilla toinen ell käynti ja lisää rokotuksia, kasvattajalla se on saanut parvon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti