torstai 26. syyskuuta 2013

Pentuagilitya

Igsyn kanssa treenattiin eilen ensimmäisen kerran putkea, hih. Onpas vaan jännää taas touhuta pennun kanssa ja huomata siinä sen omia juttuja: mille se syttyy ja miten se leikkii ja miten suhtautuu asioihin.

Ensin käytiin Ilsen kanssa pyörälenkillä Igsy mukana. Harmillisesti nyt niitä autoja ja ihmisiä sun muita olisi saanut olla enempikin, Igsy on kovasti kiinnostunut kaikesta, autojen perään ottaisi mieluusti myös muutaman askeleen, joten tämän kanssa saapi olla jatkossa tarkkana. Saalisvietti on varmasti voimakas, mutta mitenkään erityisen vilkas Igsy ei minusta ole, joten helpottaa tämän asian suhteen vähän. Esimerksiki kotona, lapset saa juosta ja kirmata, eikä Igsy ole millänsäkään, touhuaa omiaan. Muutama ihminen kuitenkin eilen nähtiin ja yhtä isoa miestä pääsi tervehtimäänkin - onnesta sykkyrällään tietenkin.

Igsy on pimeässäkin reipas, häntä ei laske, vaikka saattaa epäilevästi pysähtyä katselemaan ja murisemaankin, mutta kaikki pitää silti tarkistaa. Omalla pihalla sitten Esa ja Ossi pääsivät tallista tullessaan selän takaa "yllättämään" kun treenattiin ja siitäkös se lähti suoraa kurkkua haukkumalla ovelle päin!! Tuli kyllä takaisin kutsuttaessa toteamaan että se olikin vain Esa.

Lelulla treenattiin ensin, pistin putken lyhyeksi ja narrasin menemään putken läpi, kun avustajaa ei ollut. Esim. rapisutin putken päältä lelun avulla. Hyvin syöksyi putkesta tullessaan leluun kiinni, eikä päästä irti. Narrasin sitä putkeen useita kertoja ja sitten hain sisältä nakin palasia, että saisin lelun vähän helpommin irti suusta. Nyt se irrotti, kun kiinnitin sen huomion johonkin muuhun kutsumalla sitä hiljaa ja sitten houkuttelin uudestaan putkeen. Namien tultua taistelutahto sitten vähän laimenikin, kun oli kerran herkkuja tarjolla ja vaihdettiinkin sitten palkka loppu ajaksi syötäväksi.

Tänään voitaisiin kokeillakin putkea sitten valoisan aikaan ja vaikka jotain tolpan kiertämistä myös ja ehkäpä etupalkkaa lisäksi. Hauskaa! :) Ihana pentu.

Illalla Lisalla on ehkä viimeiset vedetyt treenit nyt kenttäkaudella, olen luvanut tuurata itse kaksi seuraavaa viikkoa. Eikä siinä mitään, Lisa alkaa olla jo jokseenkin tissikäs ja ratatreenin sijaan aktivointi saakin olla jo jotain muuta. Igsykin varmaan tulee mukaan, käytän sitä samalla kaupungilla kävelyllä. Hihnassa kävely sujuu jo aika mallikkaasti myös, ei siis enää pure sitä hihnaa kun on oppinut että tarjolla voi olla ruokaakin hihnan sijasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti