torstai 19. syyskuuta 2013

Naksuttelu

Joren kanssa naksuteltiin tänään ekan kerran. Naksuttelen siis suullani, että saan molemmat kädet käyttöön.

Tavoitteena koulutuksessa on, että Jore oppisi pitämään kosketusta miellyttävänä yhdistämällä käsi mielekkääseen tekemiseen eli syömiseen.

1. Vaihe: Minun käteeni koskettaminen kuonolla, pidempiäkin aikoja
2. Vaihe: Kosketuksen sietäminen, esim. silitys (eli koira hakeutuu ensin kiinni käteen, josta kättä liikutetaan koiran ylle, kuonolle, pään päälle, selkään jne.)
3. Vaihe: Vieraan käteen siedättämäminen, aloitetaan pelkällä kuonon kosketuksella
4. Vaihe: Vieraan käden koskettaminen ja silittämiseen siedättäminen






Inniskä kasvaa ja painaa jo vajaat 3kg! Se täytti eilen 12 viikkoa, ensi viikolla tulee 3kk täyteen. :) Ruoka maistuu, ollaan nyt aloitettu kokonaisten kanansiipien syönti. Tähän mennessä Igsyn kanssa ei olla harjoiteltu kuin pannan pujotusta kaulaan ja hihnassa olemista. Se ruukaa purra hihnaakin - se puree kaikkea. Ja tietenkin me ollaan leikitty. Se repii lujaa ja murisee ja vie lelut pääasiallisesti vain minusta pois päin.

Isompien koirien kanssa menee jo hyvin, molemmat sietää pennun riekkumista ja Jore leikkii ihan tosissaan jo pennun kanssa. Lisa vaan on tosissaan, ei oikeastaan leiki - mutta ei enää ärähtelekään, paitsi silloin kun tosissaan on syytä, mutta harvoin, Igsy on melko hyvin vanhempiaan "lukeva" ja alistuu kun huomaa jäykistelyn merkkjä.

Ilse auttaa puruluun syömisessä

Valkoinen paholainen?

Karvanaama!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti