torstai 7. lokakuuta 2010

Pureva tuuli

Ruma sää ja kylmä tuuli, mutta aattelin siltikin, kun aamupalat on matkustaneet vähän alemmas, viedä koirat kunnon lenkille. Kyllä näitä syksyisiä puhureita ja puut riisuvia tuulia on ollut minusta jo ihan riittämiin. Vaikka jos seuraava askel on lumi, niin tuulkoonsa sitten.

Anne kävi meillä eilen katsomassa pentuja, olemme nyt päättäneet, tai Esahan sen lopullisen päätöksen teki, että Turo saa jäädä meille, ja Allu lähtee sitten Tornioon Iineksen kaveriksi! :) Tuntuu jo vähän hurjalta ajatella, että joudutaan luopumaan kummastakaan... :( Mutta onneksi se ei mene kauas ja järjestän joka viikko pentutreenit täällä meillä, osallistumispakolla ;) No ei sentään, mutta treenaamaan saa kyllä tulla, isompien ja pienempienkin parsonien voimin! Illat vaan alkaa olla niin pimeitä, että treffit pitää järkätä varmaan viikolopulle, jos sattuu, että olisi joku kisaton viikonloppu vielä tulossa.

Vielä tuosta päätöksestä, kumpi meille jää... Allu olisi kylläkin se isänsä kopio ja kun Esa alunperin oli sitä vailla, Eikkaa siis ;) Mutta me ollaan kyllä läpeensä rakastuneita Foxyynkin ja jos sen saisi vähän itsevarmemmassa paketissa, mitä siis tältä pentueelta haettiinkin, niin avot! Ja Turo vaikuttaisi olevan juuri sitä. (haluaisin nimetä Turon Korpuksi... se näyttää minusta niin Korpulta! Esa ei oikein ole vielä innostunut ideasta...) Turo vaikuttaisi myös jalostuksellisesti miellyttävämmältä; koko, karva, väri ja rakenne. Olen miettinyt asian niin, että koska Annen koirasta tulee agilitykoira ja koska nämä ovat uroksia isohkon nartun (hintsu mini) ja normaalikokoisen (hintsu medi) uroksen jälkeen, tulee niistä kooltaan todennäköisesti medejä. Ja jos Turosta tulee medi, se saattaa hyvin päätyä olemaan se 36cm medi ja Allu taas ennemmin isompi medi. (joskin tämä kaikki on aivan arvauspeliä ja koko on varmempi vasta joskus siellä 8kk iässä ja senkin jälkeen lihakset tuo vielä lisää säkää.) Mutta että ennemmin kookas medi kuin hintsu medi. Esa taas aikoo keskittyä niihin muihin juttuihin, ellen minä sitten varasta siltä koiraa ;) joten koolla ei ole niin väliä, paitsi sitten ne jalostukselliset seikat ja silloin ennemmin liian pieni kuin liian iso.

Näin me ollaan päätelty tämä juttu. Tai minä.

Foxylla on tosiaan alkanut kunnonkohotus päivät, olen jo ilmoittanut sen ensimmäisiin treenehin, kun seuralle tulee ulkopuolinen kouluttaja 6. -7.11. Arvelin, että se olisi kevyt aloitus, sillä tunnetusti itse treeniaikaa per koirakko on koulutuksissa loppujen lopuksi melko vähän. Tavalliset ratatreenit hallilla ovat paljon kuluttavammat. Lisa pääsisi ensimmäiseen koulutukseensa sitten myös, CarinaT:n kanssa! :) Kouluttajiksi meille tulee Pure Agilityn Jonna ja Anttu. Ei sillä, että oltaisiin sinutteluväleissä :D Mutta noin ovat itsensä kotisivuillaan esitelleet.

Mutta nyt sinne lenkille, ei varmaan enää tule suolisolmua, vaikka vähän liian monta sämpylää söinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti