tiistai 27. marraskuuta 2012

DNA matkalla

Tänään tehtiin keikka Ouluun ja Jorelta otettiin DNA-näyte Late Onset Ataksian testiä varten. A-M aikoi laittaa ne huomenna postiin, joten kenties joskus ensi viikon lopulla jo olisi tuloksia odotettavissa. Sen mukaan sitten mietitään jatkoa.

Jore käyttäytyi ihan superisti :) Kyllä se vähän yritti kiljua odottaessa, mutta otin syliin niin siinä se vain enää hiljaa piippasi, vaikka koiriakin oli siis läsnä, olipas se vaan hieno poika. Varoitin lääkäriä jo etukäteen, että ruukaa murista enkä muustakaan käyttäytymisestä mene takuuseen, mutta Jore yllätti taas ja oli aivan hipi hiljaa koko käsittelyn ajan. Ei se tykännyt siitä sitten ollenkaan, vaan pakitti ja kiskoi päätään vähän väliä, mutta toinen puikko saatiin työnnettyä niin taakse poskeen, että se antoi sitten sitä jo ihan hyvin pyöritelläkin, kuulema ne vaaditut 20 harjausta piti vain toimittaa, muu ei auttanut!

Lisa oli mukana turistina, kun ei alunperin mukaan mahtunut. Sille tehdään sitten testi myöhemmin, kiireellisyys riippuen Joren tuloksesta, mutta testaan sen varmastikin joka tapauksessa, koska Lisan isä on kuollut ja siltä ei testiä voida joka tapauksessa ottaa, että voisi olla varmasti perimältään terve. Ja emän kautta sieltä se ataksian vaarakin on, kun sen jälkeläinen eri uroksen kanssa on jossain päin maailmaa periyttänyt ataksiaa, tosin tämän uroksen isä on taas jossain toisessakin yhdistelmässä tuottanut kantajajälkeläisen, joten todennäköisesti, toivottavasti, Lisalla ei geenimutaatiota olisi.

Punnitsin koirat samalla, Jore 9kg ja Lisa 7,2kg. Oikein hyvä siis ja lihotuskuurikin on Lisalla siis onnistunut, olematta kuitenkaan missään nimessä lihava...

Ja nyt siis odotetaan.

Saa nähdä miten meidän Pellon starttien käy kun pelkään pahoin, että ne juoksut ehtivät alkaa. Joka päivä on pyllyä pyyhitty, mutta ei vielä mitään, eikä kovin turvonnutkaan ole, mutta Jore haistelee kyllä jo selkeästi siihen malliin että tuloillaan on. Mutta ei se mitään, olen kovasti jo tyytyväinen tänä vuonna saavutettuun ja ihan hyvillä mielin jätän kolmosten korkkaamisen ensi vuodellekin, jos niikseen käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti