perjantai 23. marraskuuta 2012

Kulmauksista

Lisasta tulee hyvin harvoin otettua poseerauskuvia, joten nytpä olin reipas ja tein sen.

Olen aina Lisan ensimmäisestä näyttelystä alkaen uskotellut itselleni / luullut, että Lisalla ei ole kulmauksia. Ja tähän tyytynyt ja sen totuuden kanssa elänyt, kunnes tänään tajusin todistaa epäilykseni oikeaksi; Lisa ei välttämättä olekaan aivan kulmaukseton!

Kulmaukset tulisi siis hahmotella edessä lapaluun harjun myötäisesti sään kohdalta olkaluun päähän ja siitä vastaavasti kyynärpäähän. Takana taas suoliluun harjulta istuinluukyhmylle ja siitä vastaavasti polveen.

Lapaluun kulma on Lisalla n. 35-40. Samoin takana lonkkaluun kulma vaakatasoon nähden Lisalla on n. 35-40 - tärkeintä onkin tasapainoiset kulmaukset, jolloin liike on tasapainoinen myös. Kuvaan piirretty kulma on edessä hieman isompi kuin 90, takajalat aavistuksen liian jännittyneet, eli Lisalla normaalisti yli 90 astetta tuo piirretty kulma.

Luonnollinen poseeraus, etummainen takajalka aivan himpun liian edessä, joka tekee kuvaan piirretystä kulmasta tässä asennossa tasan 90.

Etuosa balanssissa, mutta takaosa liikaa taakse venytetty joka avaa liikaa polvikulmaa, eikä anna oikeanlaista kuvaa koiran kulmauksista.

Keskimmäisessa kuvassa viivat on väärin piirretty, mutta koira seisoo täysin tasapainossa, sekä etu- että takakulmaukset korrektisti esillä :)
Juttua agilitykoiran kulmauksista löytyy myös Agi.fi -lehden numerosta 4/2012.

Booooring

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti