keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Ensimmäiset viikkotreenit

Sannan treeneissä ekan kerran eilen. Lisan ongelmakohtia vielä ovat mm.

Rengas: Ei vielä 100-varma joka kerta, esim. vedätettäessä ja treeneissä myös etupalkalla kiersi renkaan
Keinu: Hidas ja jos viennissä möhlii, saattaa kieltää (tätä ei nyt treenattu, mutta on se ongelma siellä edelleen)
Eteneminen: Kuuntelee ja lukee enempi minua, kuin esteitä, toisaalta kivaa, mutta kyllä sitä etenemistä saisi himpusti enempi olla. Oma vika, kun sitä ei silloin penskana tullut enempi harjoiteltua.
Puomin kontaktille eteneminen jos jään itse taakse

Ainakin.

Treeneissä oli tänään vauhtisuoralla rengas ja Lisa kiersi sen ekat 3 tai 4 kertaa. Helpotettiin ja vahvistettiin targettia niin alkoi ottamaan sen ihan oikein ja myös koko 5 esteen suoraa (hyppy, putki, putki, rengas, hyppy). Tämän jälkeen harjoiteltiinkin putki jarrua ekan ja tokan putken. Ekalla kerralla Lisa kuunteli ja kääntyi hienosti, hyvin pienillä eleillä ja suhinalla. Toisella kerralla laitoin palkaksi häntäpallon ja liekö se sitten vetänyt, kun tyttö huristeli melkein toiseen putkeen asti, vaikka olevinani tein kaikki samalla tavalla kuin ekalla kerralla. Mutta olinpa minä mielissäni (hiljaa mielessäni siis) ,kun se sillä lailla eteni, vaikka siinä tilanteessa ei olisi saanutkaan :) Hieman voimakkaampi suhina sai kuitenkin Lisan taas kääntymään kivastikin lopulta.

Treeni oli siis aivan mainio meille, etenemistä, putkijarrua ollaan vähän treenattukin, mutta mukava kun se nyt sitten toimi kiihdyttävässäkin tilanteessa.

Lisa sekoili siellä välillä ihan kympillä, kävi kuumana, kiljui ja haukkuikin kun muut olivat radalla. Kaiken muun minä kestän, vaikka niitä tilanteita vältinkin kävelyttämällä ja kiinnittämällä huomiota muuhu - mutta se iänikuinen hyppiminen... Ei edes siksi, että se minun elämääni vaikeuttaisi (paitsi jos sattuu repimään vaatteita, mur!) Mutta siinä tulee minun tarkoituksieni mukaisesti hieman liikaa kaksoiskantalihas-treeniä yhdelle illalle! Siis varmaan menee todella jumiin jos joka kerta treeneissä hyppii minua vasten 50 kertaa itse treenin lisäksi. Eli siitä tavasta pitää vaan opetella eroon. Jotta treeneissä ei menisi harjoitteluksi, alan kantamaan Lisan paikasta toiseen, ettei pääse koko ajan hyppimään ja yksin ollessa sitten treenataan siitä pois. Se on kisaradallakin ehtinyt pari kertaa jo hypellä vasten ja kerran tainnut hihaankin osua, jos oikein muistan, Siitähän voi vaikka tulla vitonen, jos tuomari niin tahtoo päättää tai useammasta kerrasta hylkäys.

Treenien jälkeen otin puomin kontatia häntäpallo etupalkkana. Ensin Lisaa kiinnosti kaikki muut koirat ja pallot ja äänet. Se meni alas ja pysähtyi oikein, mutta karkasi siitä aivan jonnekin muualle. Sanna pyysi vahvistamaan palkkaa, revitiin sitä Lisan kanssa ja yllytin oikein ja sitten palkka maahan ja koira puomille - ja se toimi mainiosti! :) Lisa meni epäröimättä tai minuun katsomatta ihan päätyyn asti, pysähtyi, vaikka sanoin kiipee vahvistuksena jo alastulon yläosassa ja odotti vapautuskäskyä palloa vaanien. Hieno!! Kiitos Sanna treeneistä, oli huisin kivaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti