torstai 22. marraskuuta 2012

Nellin kanssa kehässä (Huom* video lisätty!!)

Eilisillasta selvittiin :) Lapsilla meinasi lopussa olla jo väsy, sillä vastoin kaikkia odotuksia jouduttiin jäämään ihan finaaliin asti, sillä Nelli oli koko shown kuudes! BIS6 siis :) Se voitti ensin pienet punaiset aikuiset ja isossa kehässä sitten kuudenneksi. Tuomari kehui liikkeitä ja ilmettä, sillä onkin mahtavat liikkeet - harvoin parsonilla pääsee sellaisia todistamaan.

Ensin käytiin vähän jaloittelemassa ja harjoittelemassa ravaamista, vaikka se menikin neliksi ihan alussa ja mietin että mitähän tästäkin tulee.. ;) Nelli oli ensimmäistä kertaa koiratapahtumassa, se ei ole nyt muuttuneiden olosuhteiden vuoksi päässyt kursseilemaan tai mitään muutakaan, vaikka siinä olisi kyllä kovasti potentiaalia vaikka mihin. Käsittämättömän reipas se oli silti! Sosiaalinen ja avoin, jopa muita koiria kohtaan, häntä pystyssä ihmetteli maailmanmenoa.

Isännän kanssa ovat kuitenkin käyneet tyhjiä luolia tarkastamassa ja LUT-treeneihin on ollut puhetta lähteä, jos yksissä tuumin täältä pohjoisesta Ouluun joku kerta selvittäisiin. Ja jos siitä kerran metsäkoiraa aiottiin, niin sehän se on tärkeintä, että niitä hommia on päässyt edes maistelemaan :)


Ennen kehää trimmailtiin vähän, Nelli ei oikein siinä pöydällä meinannut viihtyä, mutta lopulta luovutti ja siistin sieltä täältä, en mitenkään perusteellisesti. Karva on ohutta brokenia, hyvä pohjavilla jonka päällä ohut kerros karkeaa karvaa, helppo hoitoinen omistajallekin siis.


Odottelemaan joutuessa häntä laski jo ja tyttö rauhoittui tosi hyvin. Eka kerta missään (tai onhan se meidän hallilla käynyt kahdesti yhteensä, kerran 8 viikkoisena mattotalkoissa ja kerran 9-kuisena) niin se oli kyllä niin rauhallinen, itsevarma ja reipas. Sitä on niin tyytyväinen näihin Lisan ja Joren pentuihin kauttaaltaan, kun lähtökohdat oli mitä oli. Ja omistajistahan se kaikki lähtee, että hyvät on näillekin sattuneet kaikille kohdalle! Kiitokset teille kaikille.

Siinä trimmauspöydällä ja moneen kertaan vain odotellessa Nelli kuitenkin rauhoittui niin, ettei hihnassa sen jälkeen enää menty oikeastaan kuin ravia (paitsi palkintokehissä alkoi sitten pikkuisen tulemaan pomppua lisäksi ;) ja tosi kaunis ravi olikin, tämä tyttö on ihan pakko saada oikeisiinkin näyttelyihin, ehkä me saatiinkin vähän näyttelykärpäsen puremaa omistajaankin, kun niin hyvin meni heti ekasta kerrasta :)


Ekaa kertaa siis näyttelytreeniä, hihnatreeniä ja seisonta treeniä ja heti nappasi pokaalit ja ruusukkeet ! Tuomari näki rimpuilun läpi siis, koska ei se tosiaankaan koko aikaa näin nätisti seisonut :D eikä loppu ajasta enää niin hienosti jaksanut ravatakaan, ilta oli kuitenkin pienelle pitkä! Mutta kiitos Henrille, oli kyllä mukava päästä Nelli pitkästä aikaa tapaamaan :)

Witty Fox Baci e Abbracci "Nelli" 15 months

Sen verran täytyy vielä kommentoida aikanaan tehtyä pentutestiä, jossa Nelli sai melko alhaiset pisteet, eikä sitä suositeltu ensikertalaiselle, koska on sen mukaan niin pehmeä, että pitää tietää tarkkaan missä menee positiivisen kouluttamisen raja jne. Itsehän tuolloin vähän ihmettelinkin tulosta, tiesin, että Nelli oli hieman pehmeä, mutta minusta ehdottomasti aina ollut harrastuskoiralaatua ja nimenomaan ensikertalaiselle juuri sopiva. (Olisin niin halunnut pitää sen vaikka itsekin!!) Mukavana plussana tässä nyt sitten on, että se on osoittanut mukavaa luonnetta metsähommissakin ja toivottavasti jatkossa myös näin. Tuossa pentutestissä muutenkin saivat ehkä hieman alhaisempia pisteitä, kuin mitä ovat nyt myöhemmin osoittautuneet luonteeltaan olevan, mutta kuitenkin juuri samassa järjestyksessä, eli pehmein ei ole muuttunut kovimmaksi jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti