keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Happy training

Lisan kanssa ollaan treenattu eilen ja tänään taas, pitkästä aikaa. Eilen virittelin jopa pienen ratapätkän ulos, tosin sitten sitä ei voinutkaan mennä kokonaan jäätyneiden kohtien vuoksi, joten päädyttiin harkkaamaan putkijarruja ja lopuksi vielä keppien avokulmaa. Se hakee avokulmaa ihan kivasti, mutta ei nyt mitenkään superisti vielä... voitaisiinkin nyt hallikaudella alkaa käyttämään ohjureita, että tulisi varmemmaksi ja nopeammaksi sekin. Putkijarrut tajuaa hyvin - jos minä tajuan antaa ne silloin kun pitää.

Tänään sitten hoksasin miten itsellä on sisäreidet ja jalat muutenkin kipeänä kun eilen kahdesti horjahdin jäällä, koko piha ja tiet on tosi liukkaita taas ja ajattelin liekö ne koirallekin saaneet jotain aikaiseksi, kun onhan niiden kanssa silti lenkillä käyty liukkaalla. Toki niillä on sen kaksi koipea enempi, että ehkei ihan pikkuliukastelut niin tee kirmakkaa kuin kahdella jalalla hoippuville. Mutta kyllä jos koira silminnähden liukastuu, ei ole ollenkaan pahitteeksi käyttää sitä varmuuden vuoksi hierottavana tai fyssarilla, jos tapana on, varsinkin jos on jotain toimintaa, harkkoja tai kisoja suunnittelemassa, puhumattakaan ettei liikkuminen olisi liukastelun jälkeen puhdasta.

Tänään otin sitten vain kontaktiharkkaa, mutta kokopitkällä puomilla ja lähes tulkoon joka kerta vaadin, että Lisa menee eteen ja alas asti aivan itse. Siis muilla kerroilla menin itse eteen. Ja arvatkaas toimiko se? No toimi! :) Se oli välillä toooosi hidasta kyllä ja Lisa jäi kattelemaan taakseen, mutta alkoi ihan oikeasti ja ihan itse tajuamaan mitä minä siltä halusin, vaikka jäin metrin tai kerran jopa kaksi metriä taakse tai pysyin  koiran silmäkulmassa mutta pysähdyin ja odotin, että sen liike eteen jatkuu. Voi, kyllä se tästä!! :) Eli ohi juostessa kontaktit on puomilla varmat ja hyvät, Aalla oikeastaan samoin, mutta tuo itsenäinen eteneminen päähän asti, olinpa minä missä vain, on vielä ongelma.

Huomenna lähden käymään mätsärissä sukimassa kasvattityttöä ja taidetaan me pyörähtää kehässäkin Nellin kanssa :) Nyt se kameran laturi vaan ongittava jostain huomiseksi... Perjantaina me sitten pakataan auto täyteen lapsia, koiria ja matkatavaroita ja matkustetaan viikonlopuksi Sotkamoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti