perjantai 8. maaliskuuta 2013

Suolitulehdus

Verikorvan tarkistusta varten maanantaina soitin varatakseni lääkäriin ajan, mutta mainitsin samalla, että Jorella oli edellisenä iltana ja sinä aamuna ollut ripulia ja pimeässä illalla en ollut aivan varma, mutta uskoisin, että se tiristi teelusikallisen vertakin ulosteen mukana viimeisen kerran kakatessaan. Illan mittaan se oli myös jossain välissä oksentanut osan ruoasta sohvalle (onneksi se oli melko "kuiva" oksennus, meillä kun on kohtuu vaaleat kangassohvat - todellinen koiratalouden valinta. Ei vaan, ne on älyttömän helppo oikeasti myös tarvittaessa pestä, kun päällinen on kokonaan irrotettava). Ja aamulla Jorelle ei enää maistunut ruokakaan. Melko reipas se oli kuitenkin, kriittisin silmin (eli minun mielestäni) katsottuna häntä oli normaalia enemmän alhaalla ja vetäytyi herkästä omilleen, toiminnan sattuessa tosin oli yhtä tiitteränä kuin aina.

Joten lääkärissä sitten korvan lisäksi tutkittiin myös suolta ja tulossa oli lisää limaista ulostetta josta diagnoosina suolitulehdus. Epäilivät jotain allergista reaktiota johon siis liittyi sekä korvavaivat että vatsavaivat. Mikä lie olisi voinut olla syynä, mietin tietenkin itse rokotuksia jotka saivat pari viikkoa aiemmin. Jorella kun rokotuksista tulee aina "heikot jalat" reagoi siis selvästi niiden laittoon kun muut koirat eivät koskaan ole olleet moksiskaan. Ruoan mukana ei ainakaan olisi pitänyt olla mitään allergiaa aiheuttavaa.

Korvissa ei siis tulehdusta (vielä) edes ollut, eikä siis ehtinyt tullakaan. Korvanlehdet olivat ärtyneet ja nekin nyt sitten hoituu tuossa samalla, kun sai suolitulehdusta varten antivbiootit.

Meillä Foxyllahan oli toisinaan ongelmia suolistontoiminnan kanssa, mutta ei se normaaliruokahalua vienyt, eikä se oksennellut, puhumattakaan verisestä ulosteesta. Eli ihan itsekseen meni nuo limaisemmat kakat ohitse. Joreakaan en varmaan olisi veritipan takia vielä lääkäriin kiikuttanut, mutta se syömättömyys ja oksentelu on sitten astetta vakavampia merkkejä.

Antibiootteja takana jo useampi päivä, kakka normaalia ja korvat vaaleat, paksulla ruvella se verikorvainen, mutta mahtaa pian jo rapista sekin kokonaan pois.

1 kommentti:

  1. Voi Jore parkaa, kylläpäs vastustaa :( Toivotaan että vaivat menisivät nyt ohitse lääkkeillä eikä kyseessä olisi mikään allergia.

    VastaaPoista