keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Tiistain treenit

Eilen treenattiin jälleen rataa, joka on meille Lisan kanssa ihan tarpeen nyt, kun nollajahdissa ollaan. Tai ollaan ja ollaan, ei olla vieläkään onnistuttu nollaan ekalla yrittämällä, ei treeneissä eikä kisoissa. Kyllä ne sieltä joskus alkaa kosahtelemaan...? ;) Luotto on luja.

Alkuperäinen rata löytyy mm. täältä ja alla meidän halliin mahtuva versio siitä eli n. 20-25m x 13m. Tykkäsin rataprofiilista paperilla kovasti ja halliinkin siitä sai järjestelyä ihan mukiinmenevän treenin :)



Tällä kertaa aloitin ohjaamalla vaikeammalta puolelta tekemällä takaakierto päällejuoksun kakkosella, koska halusin treenata sitä (Lisa juoksikin melkein joka kerta kakkosen ohi, en vaan osaa! Tartti näyttää tooosi selkeästi, ettei koira vaan sukassu suoraan puomin suuntaan) ja kokeilla puomille itsenäistä etenemistä vaikeammalta puolelta. Maanantaina treenattiinkin etenemistä itsekseksemme, hyvin meni. No, eilen se ei mennyt mitenkään hyvin ja olisi siinä vaiheessa pitänyt varmaan jo vaihtaa puolta, kun ei ollut mitään erityisempää syytä tehdä siitä vasitella vaikeampaa... hmm. Nämä on näitä minun omia vikoja ja ongelmiani kouluttamisessa..

Keinu meni hyvin joka kerta, jopa seiskalle ehti ihan hyvin takaakiertoon, kun vaan näytti selkeästi (taisin pikkuisen vilauttaa vastakkaistakin kättä ennen 7. hyppyä). Valssi kasille, takaaleikkaus ysille... Aalla paukku, kunnes aloin käskyttämään "odota" kiipeen sijasta. Putki-hässäkät muutoin hyvin. 17. -18. väli oli meillä huomattavasti ahtaampi, putki osoitti ehkä pujottelun puoleen väliin ja pujottelun alku sijaitsi ehkä 1,5m päässä puomin alla sijaitsevan putken suusta. Joten siinä sai vääntää!! :) Ekalla kerralla unohdin täysin putkijarrun ja koirahan mennä laukkoi minne sattuu - mutta oikea-aikaisella jarrulla sekä putken suulla että rytmittämisellä ennen pujottelua Lisa oikeasti haki kepit ihan oikein, vauuuuuu!! Olin niin ylpeä :)

Ja toisella kiekalla Aa ei paukkunu (putkijarru unohtui taas, mutta kun sen teki jarrun kanssa niin pujottelukin toimi). Paljon oli hyvää ja taas jotain opittiin. Seuraavan kerran sitten perjantaina Pellossa, ainakin matkaseura on mukavaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti