tiistai 12. maaliskuuta 2013

Uutta verta koiran jalostukseen :)

Pitää kirjoittaa vielä yksi postaus tälle aamua!

Luin tuossa juuri huolellisemmin läpi ASB-lehteä ja siellä mainittiinkin kromfohrländereiden roturisteytysprojektista, josta on jo aiemmin oman rotuyhdistyksen piirissä ollut asiaa, mutta unohdin koko jutun, vaikka se ilahduttikin kovasti jo tuolloin. Ländereille on siis sallittu (SKL) roturisteytykset (kesk.) villakoirien, parsoneiden, tiibetinterrierien ja kk.kettuterrierien kanssa. Syntyneet pennut rekisteröidään kromfohrländereiksi ER-rekisteriin.

Tämä on jotenkin aivan äärimmäisen kutkuttavaa, sillä olen aina pitänyt ländereistä, mutta toivonut rodulle tasapainoisempaa skaalaa luonteisiin sekä laajempaa geenipoolia, joka tosin ei ole tähän mennessä ollut mahdollista. Kunnes sitten nyt :) Lisäksi kaikki nuo rodut, joihin länderiä on sallittu yhdistää, ovat sellaisia, joihin aiemminkin olen tutustunut siinä mielessä että "Jos rotua pitäisi joskus vaihtaa" tai kokeilla jotain toista. Ei sillä, että juuri nyt olisin länderiä halajamassa.

Ensimmäinen "sekava" länderipentue on syntynyt vuoden 2013 alussa, ja jotenkin tämä vaan on niin upea uutinen. Ehkäpä muillakin - jopa ylijalostetuilla roduilla - olisi vielä oikea tulevaisuus, kun ihmiset ottaisivat mallia ennakkoluulottomista länderikasvattajista... Näitä nyt 6-viikkoisia tummia länderinassuja voi käydä katselemassa täällä. 

Ja jos tällainen (tai muunlainen) risteytyspentu oikeasti saattaisi kiinnostaa, niin länderi yhdistyksellä on sitä varten kyselykin, josta on mm. rotuyhdistyksen foorumin avoimella palstalla mainostettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti