tiistai 12. maaliskuuta 2013

Aapon trimmi

Unohdan koko ajan, että kävin auttamassa Annea Aapon trimmauksessa viime torstaina. (vaikka tosi hyvin oli siitä kyllä itsekin suoriutunut!) Olipa kyllä ihana nähdä poikaa kunnolla pitkästä aikaa!! Kultainen pikkumies. Anne on harrastanut Aapon kanssa agilitya nuoresta klopista lähtien ja käy siis nykyisin säännöllisesti viikkotreeneissä. Se on tosi lupaava agikoiran alku, mutta aika "handfull" eli työläs, samaan tapaan kuin Jorekin. Harmittaa vähän, kun toivottiin tietenkin samalaisia treeni- ja kisakavereita kuin mitä Foxy oli, mutta ripauksella enempi luonnetta ja itsevarmuutta. Eihän näistä luonteista koskaan oikein voi tietääkään, jotain tulee vanhemmiltakin mutta suurin osa sitten matkan varrelta - lisää opitaan aina kehdosta hautaan... Toivotaan kuitenkin, ettei Aapo olisi aivan toivoton tapaus sentään, sinnikkäästi se on Anne sen kanssa kuitenkin paukuttanut mennä :) Isot kiitokset sinne ahkeralle omistajalle!

Aapon kanssa suunnitellaan Pellon ryhmänäyttelyä 27.4. tarvittavaa H tulosta varten. Lähden sinne itse joko Lisan kanssa tai sitten vaan handlaamaan tai sitten vain kehän laidalle tsemppaamaan ja tekemään vaikka viimeistelyhoitoja kasvateille joita toivoakseni on siellä ainakin kaksi. Jorea en vielä ota mukaan näyttelyyn, toivottavasti joskus kesällä sitten!

Trimmattiin Aapo oikeastaan aluvillalle asti,  niiltä osin kuin ehdittiin. Hieman omituista oli tehdä sitä, koska karva oli aivan kuin Foxylla aikoinaan, todella hyvä muokata, koko ajan siirtyessäni toista kohtaa nyppimään tuumasin vain, että aivan samanlainen kuin Foxylla. Ainoastaan selässä pohjakarva on todella paksua ja pitkää, jonka päälle kasvaa vielä paksumpi ja pidempi ja karkea päällyskarva. Anne oli päälliset jo nyppinyt, joten koetin saada pohjavillaa siistittyä, häntää kavennettua Annen avustuksella ja jonkin verran muutakin sieltä täältä. Päätä Aapolta ei tarvitse nyppiä, muutamia partakarvoja ehkä siistitään, mutta mm. korvat eivät kasva karvaa lain, samoin posket jne. ovat aina olleet samanlaiset. Todella hassua, miten saman karvanlaadun (broken) variaatioita on todella laidasta laitaan, melkeinpä sileästä melkeimpa karkeaa ja pennusta ei tietenkään, valitettavasti vielä voi kertoa oikein paljon, millainen karva sille tulee. Aapolla oli jo pentuna todella tiheä ja paksu, jopa hieman laineilla kiemurteleva karva selässä. Nyt laineita ei tosin näkynyt. Foxylla päällykarva laineili myös.

Tarkoituksena on käydä Aapoa kiusaamassa vielä uudestaan tällä viikolla, trimmataan ihan alas asti ja vähän ylikin, jotta jäljelle ei jää kuin pintakäsittelyjä reilun kuukauden päästä, mutta viimeksi sain jo muutamia kuviakin otettua. Kasvatteja on kyllä niin ihana aina tavata!! Kyllähän sieltä H irtoaa eikös? Hampaat on kaikki ja muutenkin siinä ei ole mitään varsinaista virhettä, no, oikea korva vähän lepattaa ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti