keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Tiistain treenit

Lisa kulki eilen mainiosti, varasti Aalta kertaalleen, joten suunnittelen vielä vakavissani epiksissä starttaamista torstaina. Toivon itselleni oikeaa asennetta sunnuntaille - tai eihän se siitä ole kiinni siitä toiveesta, vaan se pitää vain jotenkin alkaa rakentamaan itselle se oikea asenne. Että se on se ns. "maailmanvoittaja" asenne joka radalla, jolla mielii onnistua.

Sanna oli rakentanut meille tiiviin Anders Virtasen radan, en ole nyt aivan varma, mitä rataa siinä oltiin mukaeltu, mutta tässä on vielä minun mukaelmani siitä Sannan eilisestä radasta. Muutama paikka tässäkin piiroksessa mättää, kun en nyt ehtinyt sen erityisemmin miettimään.Mm. ysiltä kympille vienti oli eilen loogisempi, koira piti vain napata kympiltä mukaan, eikä niinkään takaakierrättää tms. ja enempi vetää 11.:lle, jos aikoi ohjata vasemmalta, kuten tein (vaikka oikealta olisi kyllä varmaan onnistunut paremmin). Ja itse asiassa 11.-12. välistä saattoi jäädä uupumaan yksi hyppy!


ESTEET 1-6: Sain alun mielestäni toimimaan hyvin nappaamalla koiran nokasta mukaan sijoittuen 2. esteen taakse ja kun koira oli sijoittumassa hyppäämistä varten, niin "karkasin" ohjaamaan putkea. Sylkkärillä kepeille, Lisalle vaan tarpeeksi tilaa hakea kulma itse, rytmitys/vastakäännös toimi mainiosti vitoselle, vastakkaista kättä keinulle, ettei hakenut putkelle (tai siinä saattoi oikeasti olla se hyppy...)

ESTEET 7-12: Keinun jälkeen valssi kasilta koira haltuun ettei hae 1 hyppyä. Vein 12. putkelle tosiaan 11 putken vasemmalta puolelta, oikea puoli tuntui kamalan ahtaalta. Kolmannella kerralla vasta onnistui niin, ettei koira A: joko kieltänyt ja hakenut vauhdin mukana melkeinpä puomille asti tai B: ehtinyt napata Aan ylösmenokontaktia. Tässäkin rytmitys, haltuunotto ja selkeä ajoissa aloitettu ja loppuun viety poispäinkäännös toimi sitten lopulta.

ESTEET 12-16: 12. putkelta haltuunotto, koska osoitti jonnekin aivan muualle kuin Aalle, Aan kontaktit mätti vähän, toistin niitä ja viimeisellä kerralla (kun koetettiin kovasti saada se nolla!) annoin oikeastaan ryysiä läpi. Hyvä minä. Puomille meno ei ollut koiralle selkeä vaan kerran tai pari tuli vauhdissa mukana ohi. Pitäisi vähitellen jo alkaa muistaa, että Lisa tekee herkästi tuommoisia kieltoja, jos itse vaan juoksee ja huitoo ohjaamisen sijasta.

ESTEET 16-18: Loppua kokeilin sekä päälle juoksulla 17. josta helposti hake väärään käteen, kun en ottanut koiraa haltuun ja sitten persjätöllä puomin jälkeen, joka toimi paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti