tiistai 26. maaliskuuta 2013

Kevään rupeamat

Ajatella että kohta oikeasti koittaa kenttäkausi, ei mene loppujen lopuksi edes montakaan viikkoa! Meillä optimistisesti ajateltuna kenttä Kallilla saattaisi olla osittain sula, niin että siihen mahtuisi esteitä virittelemään, tuolla vapun jälkeisellä viikolla (tai ehkä jopa samalla viikolla). Se on varjoisassa paikassa tiheän kuusirinteen juurella, kosteuskin säilyy siinä pitkään. Lanattavassa kunnossa se on siitä aikaisintaan viikon kuluttua, toukokuun puolen välin tienoilla. Este- ja mattotalkoot, eli muutto hallista kentälle sijoittuu tuonne huhtikuun lopulle, tarkkaa ajankohtaa ei vielä ole määritelty.

Ihana, ihana kevät! :)



Korjasin eilen meidän puomia hätävaruiksi; puuliiteri on edelleen kiinni, joten se reikä joka siinä oli, on nyt paikattu palasella laminaattia. Lumilingolla piha on saatu niin maatamyöden siistiksi, että siellä täällä on jo muutamia sulia laikkuja!! Nyt vain kostautuu talven aikaiset laiskuudet, kaikki hyppysiivekkeet nimittäin ovat hankien uumenissa. Olin kyllä laskeskellut ihan pikkuisen sen varaan, että saisin nikkaroitua uudet siivekkeet kevään tullen, joten ei kai se sitten auta! Nyt jo aurinko lämmittää terassin lähes 20 asteiseksi, joten mikäs siinä ollessa, kun tuuletonkin on.


Kasvihuoneeseen nakoin eilen läjäpäin lunta että multa kostuisi. Siellä on sisällä lämpöä päivisin reippaasti yli 20, varmaan parhaimmillaan jo lähempänä 30 astetta.

Samoin meidän "kasvihuone" -tyyppinen hallimme, jossa siis koko etelänpuoleinen sivu on pelkkää ikkunaa, nostaa päivisin lämmön - jo nyt - yli kahteen kymmeneen. Huhtikuussa hallissa aurinkoisina päivinä treenaaminen ei ole oikein edes suositeltavaa, tai ainakin saa tosissaan pitää huolen nesteytyksestä ja tauoista. Illaksi lämpö onneksi laskee jonkin verran.


Se on jännä miten aina syksyisin sitä on niin onnessaan halliin pääsystä ja taas keväällä ei voisi olla tyytyväisempi, kun kenttäkausi taas alkaa :) Hauskaa tietenkin niin päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti