lauantai 16. elokuuta 2014

Igsyn huoltoja

Igsykin oli eilen mukana Onnilla polvensa tarkastuttamassa. Olin aikeissa kirjoittaa siitä sen liikkumisesta, kun se on jo aikansa pomputtanut vasenta takajalkaa, mutta en nyt sitten löytänyt blogista yhtään mainintaa siitä jalasta. Olen tainnut kai vain puhua siitä kaikkialla muualla!

Se siis patella-luksaatiomaisesti (hieno sana) pomputtaa toista jalkaansa ravissa, jopa pitkiä aikoja pitäen sitä ilmassa ja ravaten vain kolmella jalalla ja nyt pahenevassa määrin. Enkä saata muistaa, milloin se on alkanut? Mutta on siitä jo aikaa. Se ei silti vaikuta kipeältä, ainoastaan ravi on usein surkeaa, tasaisella alustalla parempi, samoin lenkin jälkeen. Se kuitenkin laukkoo ja riemastelee jalasta huolimatta, eikä silti herkemmin vaihda laukkaan, vaan ravaa lujassakin vauhdissa ja laukkaa mennään sitten kun mennään lujaa.

Igsyhän teloi tassunsa pikkupentuna kotona ollessaan ja nyt todella vaikuttaisi siltä, että Igsy satutti jalkansa pahemminkin silloin (ei silloin kuinkaan oireillut). Polvessa ei nimittäin ollut mitään vikaa, vaan kuten olen nyt jonkin aikaa ounastellut, jossain sisäreiden lihaksissa, mahdollisesti syvissä.

Olen Igsyn polvia itsekin käynyt ja kokeillut ja verrannut muihin koiriin, aluksi ajattelin, että sen täytyy olla luksaatiota, mutta aivan samanlaiset polvet sillä on kuin muillakin ja Onnikin tämän eilen vahvisti.

Epäilen, että tässä on voinut käydä niin, että jalan alkaessa oireilemaan jo ties milloin, Igsy oli vielä kipeänä haimastaan, jolloin liikkuminen oli muutenkin vaivalloista ja hidasta, eikä takajalan oireet pistäneet silloin silmään tai edes päässeet näkymään. Nyt kun koira voi hyvin haimansa suhteen, se on eloisa ja liikkuvainen ja ravikin taas lennokasta, ei tämä kipeä jalka enää pysykään vauhdissa mukana ja se on siksi näin "yhtäkkiä" mennyt huonommaksi omissa silmissä. Ja toisaalta taas, koska se on niin näkyvästi vain muuttunut iloisemmaksi ja parempivointiseksi, en ole osannut olla jalastakaan kovin huolissani, vaikka normaalin, terveen koiran noilla oireilla, kuten Lisa, olisin varmaan vienyt tutkittavaksi jo aiemmin... Paradoksaalista ehkä :/

Saatiin nyt onneksemme sattuman kautta huomiselle peruutusaika Jaana-Kaisalle, joka on taas Kemissä käymässä, joten jospa saataisiin sieltä vähän neuvoja kuinka toimiaan jatkossa ja miten kuntoutetaan ja / vai mennäänkö vielä käymään Oulussakin lääkärissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti