perjantai 29. elokuuta 2014

Kontakti alkaa pelittää!

Tänä aamuna alkoi näkymään valoa tunnelin päässä kontaktin kanssa :) Siis katsekontaktin. Siis perusasennossa. Siis tokossa (anteeksi agilityjumala).

Ollaan siis nyt pari päivää naksuteltu siitä että se tulee sivulle kun minun kädet on missä sattuu ja palkkaa tulee myös katseen kohdistumisesta minun kasvoihini. Aluksi on pitänyt avustaa palkkakädellä rinnan tuntumassa, josta sen siirrän pois.

Nyt palkkailin siis ensin ihan vaan perusasennossa istumisesta ja siihen tulemisesta niin, että molemmat kädet ylhäällä sivuilla, vasemmassa namit, oikeassa naksu & namit ja palkkasin katseesta minuun. Vaihdoin sitten niin päin, että naksu oli vasemmassa ja namit oikeassa ja nami alkoi tulemaan vain oikeasta kädestä, kun Manu katsoo minuun ja se toimi! Se että se tuli myös perusasentoon, ilman että käsi on rinnalla oli siis huimaa edistystä myös ja se teki sen joka kerta. Ei nyt aina ihan suoraan heti ekasta, mutta kuitenkin haki sivulle tuloa eikä esim. maahan käskyä, jota se on testannut myös, kun ei ole oikein tiennyt mitä haluan, kun palkkakäsikinhän on ihan missä sattuu! Voihan olla, että nämä kaikki on ollut sen edellisessä elämässä aivan kunnossa, ja treenin puute on saanut sen vain unohtamaan ja se siksi hiffaa niin äkkiä. Tai sitten vaan siksi kun se on bc.

Mutta nyt siis seuruu hyvin hitaassa vauhdissa alkaa näyttää siltä kuin sen pitääkin, koiran lapa minun polven tuntumassa ja katse minun kasvoissa, minun kädet sivuilla. Naksu on nyt vasemmassa ja nami oikeassa. Palkkasin ensin jatkuvasti ja pidensin vähän palkkausväliä niin, että palkka tuli n. 6-10 askeleen välein.

Lisäksi treenattiin:

- Kaukokäskyjä n. 5 metrin päästä, maahan-istu-maahan. Nämä on hienoja ja ripeitä suorituksia. Näitä me tehdäänkin joka kerta, kun ne on niin kivoja... :) Ensi kerralla otan jo enempi etäisyyttä. Ja kun saisin sen seiso käskyn opetettua...

- Liikkeestä maahanmenoa, joka toimii vasta toisella käskyllä, mutta kun se hoksaa niin menee todella säpäkästi maahan, hyvä jos ei satuta itseään kiven murikoihin kun niin läsähtää! Pitänee reenata nurmella...

- Liikkeestä istumaan menoa, tämä oli ehkä aika hakusessa myös, mutta meni se toisella käskyllä.

Seiso käsky on siis meille vielä täyttä utopiaa ja mietin juuri, kuinka alan sitä treenaamaan että se toimii mahdollisimman hyvin eri tilanteissa (liikkeestä seiso, hypyn jälkeen seiso, kaukokäskyt jne). Sitä mietimme.

Ja loput namit meni siihen, kun treenisessio alkoi olla ohi ja aamuruoka siis liki syötynä, että naksuttelin sille nenäkosketuksesta ja kiitos sanaan yhdistämisestä. Tavoite tässä on siis, että kiitos sana tarkoittaa lelusta tms. luopumista minulle suoraan käteen. Tähän mennessä kiitos on tarkoittanut sitä että tiputa lelu suustasi. En tiedä miten tämä siirtymä tulee toimimaan, vai olisiko ollut järkevää ottaa kokonaan uusi sana tätä varten.

Mutta kaiken kaikkiaan tyytyväinen olen, jaksoin edetä tipuaskelilla, en turhautunut (tottis vaan niin helposti saa minut turhautumaan!) ja molemmat saatiin paljon palkkaa hyvin menneestä treenistä. Manu ruokansa ja minä hyvää mieltä :)

--

Lonkkani oli kipeytynyt yöllä :( Se ei toimi aivan normaalisti. Huomenna kisat, joten toivotaan, että tämä on ohimenevää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti