maanantai 25. elokuuta 2014

Saa riittää

Tämä kesälomastelu nimittäin. En ole oikein saanut aikaiseksi sitä ryhtiliikettä minkä pitäisi automaattisesti syntyä kun ilmat viilenevät. Siis koirankoulutuksellista ryhtiliikettä. Vähän siellä täällä treenailua vain, kun voisin hyvin kirmata ulos joka päivä tekemään jotain - joten miksi en sitä tee!! ArGH! NYT LÖRDE! Veljeni kutsui minua tuttavallisesti Lördeksi teini-iässä. Kaunista.

Lisalla alkaa pian valeraskaudetkin, joten nyt olisi vielä aikaa tovi kirmata pippurisen neidin kanssa ennen kuin se alkaa rajoittamaan liikkumisiaan ja kasvattaa tissejään. Joten nyt se ratapätkä tai muutama tuonne kentälle että saisi vähän intoa ja iloa tähän kotitreeniinkin. Tänään illalla onkin tiedossa ratatreeniä kentällä.

Manun kuvien tuloksetkin on toiveissa saada joskus tällä viikolla? Ensi viikolla viimeistään ja Joren ehkä jo huomenna, joten se taas sitten kertoo jatkosta heidän suhteensa.

Jorella on muuten trimmiprojektikin hyvällä mallilla taas, reilu puolet nypittynä - ikävimmät (Joren mielestä) jäljellä, eli pää, kaula, jalat, häntä ja vatsa. Selkä, kyljet ja takapuoli on jo ok mallilla - hyvä me! Heitin trimmiveitsen pois (tai siis, en löytänyt sitä) ja nypin pelkillä kumeilla, siten selviten ilman yhtään rakkoa kädessä. Jore ehti sellaiseksi äärettömän törkyiseksi lammaskoiraksi, hoitajakin minusta tarkkaili sitä sen karvaa siihen malliin, ettei sieltä seasta vain joitain eläjää löydä... Mutta se kannatti! Karva irtoaa melko hyvin (yleensä siis tosi tiukassa, vaikka olevinaan kypsää) ja pohjavillakin on jo valmiina! Joten Jorella oikeasti kestää sen karvan kypsyminen n. 8-10kk aiemmin ei pitäisi koskea. Ehkä olen nobody sanomaan mitään, mutta kertoo paljon minusta se, että se irtoaa ja koiralla on hyvä, tiivis, ei höttöinen pohjavilla siellä alla, kun monesti se pohjavilla on läpikuultava ja pehmeä.

Mutta jes. Tarkoituksena oli siis kirjata tähän treenitavoitteita tälläisiä syksylle. Tässäpä sellaisia:

LISA
- Keinutreeniä, vaihtelevasti omalla liikkeellä vaikeuttaen - sivu etäisyys, vedättäminen, leluhäiriöt
- Pujottelutreeniä (kun saisin kepitkin maahan taas, Ossi aina kiskoo ne pois), edessä leikkaukset
- Aa-treeniä... Hmm. Jotenkin...
- Puomitreeniä leluhäiriöillä ja korkeassa vireessä
- Kontakti-putkierottelua
- Itsenäistä irtoamista esteille, kun ohjaajan suunta on vastakkainen / poikkeava koiran suunnasta
- Loppusuorat!

MANU
- Puomitreeniä
- Keinutreeniä
- 2 + 2 kepit
- Hyppykuvioita
- Nenäkosketus

IGSY
- Nenäkosketus
- Noutaminen käteen?

JORE
- Nenäkosketus
- Noutaminen käteen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti