tiistai 26. elokuuta 2014

Kiitos, naks ja nami

Manusta on nyt tullut minun ihan oma koira. Sen kunniaksi käytiin tekemässä treeniä.

Aloitettiin nenäkosketuksella tässä sisällä. Yhdistettiin sitä esineen pitämiseen suussa ja esineen noutamiseen avoimeen käteen.

En tiedä eteninkö liian nopeasti, toki jokainen toisto ei onnistunut ja valitettavasti Manu ehti lopulta pistää isommalla esineellä lekkeriksi sen sijaan että olisi antanut minulle. Olin tälle aamua jo antanut aamuruoan, joten ehkä ruokapalkka kävi jo vähän tylsäksikin.. Palkkasin kaikkien sääntöjen vastaisesti vielä kuivamuonalla.

Muistutus itselle: Lopuksi superpalkkana leikki, aamuruoan voisi jättää treenin yhteyteen.

Nyt se pötköttää tuossa jalkojen juuressa, kun rauhoittuminen ulkoa tullessa näin treenin jälkeen oli vaikeahkoa, eli hönttää ja murahtelee, haukahtelee ulkoa kuuluville äänille. Ilse tuli vielä ovelle useampaan otteeseen, joten Manu sai odottaa paikka-käskyllä, että kävin jututtamassa Ilseä ne pari kertaa. Vapautan sen sitten kun tuosta rauhoittuu kunnolla.

Ulkona harjoiteltiin luopumista lelusta sekä noutoa, jota ensin teki rallattelemalla, mutta naksutettaessa esineen nostamisesta alkoi hakeutumaan suoraan luokse ja minusta ainakin tuntui, että yhdisti sisällä opeteltua avointa kättä nenäkosketukseen, eli alkoi tarjoamaan lelua käteen. Manu siis monesti ei luovu ainakaan käteen ja jos luopuu, niin tiputtaa lelun maahan.

Aluksi esine oli liukas muovilelu, joka heti palkkattaessa leikkimällä irtosi otteestani, joten vaihdoin nyörileluun, jolla pystyi leikkimäänkin, mutta Manu vastaavasti kävi ehkä helpommin käteen kiinni, lelun sijasta.

Ongelmia:
- Manu tarttuu lelun sijasta käteen (lujaa)
- Manu tarttuu leluun ilman lupaa
- Manu ei luovu käskystä (kiitos) mikäli innostuu enemmän leikkimään
- Pureskelee lelua
- Ei tuo aina suoraan luokse vaan rallattelee

Plussaa
- On draivia :)
- Hakee innokkaasti
- Tekee motivoituneesti
- Palkkautuu sekä lelulla (taistelu) että namilla

Joten siinäpä noita on kerrakseen. Eikä siinä mitään, me harjoitellaan! Käsien haukkominen on vain ikävää ja nytkin vasemman käden keskisormi naarmuilla ja etusormi turvonnut. Auts.

Viimeiseksi otettiin seuruuta muutama askel ja sen jälkeen viimeinen kerta lelupalkkaa - kiitos, naks ja nami.

Lapset kiljuu ulkona ja Manu kuuntelee ja pötköttelee... Nyt pisti pään lattiaa vasten.

Pitää alkaa taas päivittämään treenikalenteriakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti