sunnuntai 17. elokuuta 2014

Osteopatiaa

Igsumuksu pääsi tosiaan tänään Jaana-Kaisalle (Tmi Terveystassu) käsiteltäväksi ja toivotaan nyt kovasti, että käsittely olisi auttanut myös pomppivaan jalkaan. Mahdollistahan on sekin, että siinä on jotain sellaista peruuttamatonta hermovauriota aikoinaan tullut, jota ei enää käsittelyilläkään korjata, muttei heitetä vielä toivoa. Ja sittenkin jos niin on, niin ei muuta kuin vain ylläpidetään koiran kuntoa niin hyvin kuin voidaan, hyvin se näyttäisi jalastaan huolimatta vielä voivan.

Viime kertaiseen verrattuna tuntui että ryhti olisi parantunut heti silmissä Igsyn noustua matolta. Pomputtelu jatkui kyllä heti ulkona, mutta sain ohjeet jalan ja rangan venyttelyyn nyt viikon verran päivittäin, jota aiomme tehdä, jotta asento ei palaisi heti ainakaan samaan vanhaan vaan tottuisi tähän alkuperäiseen ja oikeaan. SI-nivelet molemmin puolin aukesivat, samoin useampi lukko lannerangasta, lanneristiväli tuntui olevan tiukimmalla.

Viimeksi Igsy oli vielä haimatulehduksen jäljiltä aika juntturassa, lantio köyryssä ja se liikkui lyhyellä töpöttävällä askeleella. Nyt oli pirteyttä jos ryhdissäkin ja J-K sanoikin rangan olevan helpommin käsiteltävissä kuin viimeksi, jolloin tuntui, ettei muutosta entiseen hoidon jälkeen näkynyt ollenkaan.

Ja jos en nyt aivan väärin katso, niin Igsy on jättänyt peitsin pois käynnin sijasta. Siis se on jo pitkän aikaa peitsannyt kävellessään, nyt näyttää jotakuinkin normaalilta. Kyllä minun pitää se Lisa viedä ensin kerralla. Jos siltäkin saisi sen peitsikäynnin pois.

Mielenkiintoista on tuo nikamien käsittely. Ilmeisesti ensin rankaa lämmitellään pyörittävillä liikkeillä,  jonka jälkeen nikamia painellaan ja "asetellaan" erilaisilla liikkeillä mm. hännän kautta mobilisoimalla ja saadaan niitä tällä käsittelyllä hakeutumaan takaisin oikeille sijoilleen. En nyt aivan itse lähtisi näillä perustein kokeilemaan sitä, mutta onpä kyllä mielenkiintoista!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti