perjantai 1. elokuuta 2014

Torstain treenit - kisavalmis - kakkosluokka

Eilen kävin tuuraamassa kaveria ja vedin mölli-2lk treenit. Treenattavia ei ollut kuin kaksi, mutta mukavaa se oli silti pitkästä aikaa! Tasosta en ollut aivan varma, joten teimme n. 2lk tasoista rataa, möllikoirakko teki pätkissä. Ja hirmu hyviä ratoja sekä pätkiä tekivät molemmat!! Rata oli jotakuinkin alla oleva ja alla pitkästä aikaa treenianalyysiä :)


Startissa koirakot saivat harjoitella sekä pakkovalssia että lentävää lähtöä rytmityksineen ja kolmos-putkeen vientiä sekä saksalaisella että sylkkärillä.

Pujottelulle viennissä oli möllikoiralla vauhtia, jolloin osuminen 1. väliin oli jokseenkin haastavaa, pujottelunkin ollessa vielä alkutekijöissään, vaikkakin jo aivan hyvissä kantimissa.

Kovasta vauhdista pujotteluille vientejä voikin koettaa helpottaa jarruttamalla ja rauhassa viemällä, pitämällä oma linja selkeästi kohti estettä - jos koiralla on estehakuisuus jo hyvällä mallilla, voi mennä myös vastaanottamaan koiraa esteen tuntumaan tai koettaa suoristaa linjaa pujottelulle heti putkelta tultaessa, joka samalla myös ottaa hieman vauhtia pois. Jos koira kestää takaaleikkauksen, sen avulla pysyy poissa koiran juoksulinjalta ja tekee esteelle lähestymisen selkeämmäksi.

Kakkosluokan koirakolle takaaleikkaus sopi hyvin. Sillä saatiin huimasti vauhtia lisää ohjaamalla koira pujottelulle ensin kokonaan oikealta, jolloin ei vähennetä koiran vauhtia valssaamalla tai persjättöilemällä sen edessä ja koiran aloitettua pujottelu voidaan vielä takaaleikata koiran vasemmalle puolelle ja kirittää koiraa juoksemalla sen ohi. Toimi hyvin!

8.-11. suora oli aika ihana revittely ja molemmat koirakot onnistuivat persjätössä 10.-11. väliin. Valsseja kokeiltiin myös sen ollessa kuitenkin huomattavasti kömpelömpi vaihtoehto. Tärkeää oli ajoittaa merkkaus 8. hypylle oikein askeltamalla kerran hypyn suuntaan ja lähtemällä siitä suoraan liikkeelle "vasta-askeleella" kohti hyppyä 10. Merkkauksen onnistuttua koiran vauhti kiihtyi poikkeuksetta niin, että se suoritti myös 9 esteen, ilman että sitä varsinaisesti tarvitsi jäädä ohjaamaan ja ohjaaja ehti mainiosti 10.-11. välin ohjauskuvioon.

--

Lisan kanssa tehtiin rata treenien päätteeksi myös, iloitsin mainioista Aan ja puomin kontakteista, vaikka vauhtia olikin melkoisesti. Ja meni se ratakin hyvin :) koira kulki lujaa ja itsekin pysyin hyvin vauhdissa. Lopuksi muutamia keinun toistoja.

Tein kaikki kontaktit jäämällä koiran taakse.

Hyvä mieli jäi kerta kaikkiaan ja huomenna sitten rennolla otteella Tornioon!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti