perjantai 26. huhtikuuta 2013

Lihashuolto alkakoon - tai jatkukoon

Päätin tässä nyt niin, että kisoihin ei ole asiaa ennen kuin treeneissä alkaa tulla nollia... ekalla yrittämällä. Se vähän lannistaa. No. Niin. Nyt se on sanottu. Kyllä se siitä helpottaa. Hyvällä tuurilla ohjatut alkaa jo ensi viikolla ja jos ei ala, niin menen itsekseni sitten ja rakennan radan. Maanantaina kuitenkin siirretään jo esteet kentälle. Niin tai miten sen nyt ottaa, treenitauko saatttaa olla vielä päällänsä ensi viikolla tähän aikaan, Lisalla alkaa nyt lihashuoltokuuri.

Otettiin eilen noin 10 minuutin treeni niin, että Lisan piti hakea itsenäisesti etenemällä puomin pää. Vaihtelevalla menestyksellä onnistui, mutta ylipäänsä aika hienosti. Sitten vahvistettiin vielä etupalkan kanssa, koska kyllähän se osan kerroista tuli alas sivulta (2on2off kuitenkin). Minikoira kun on, niin se ei ole niin kamalaa, mutta maksin kanssa tämmöisessä taas ei oikein voisi joustaa.

(OT: Löysin muuten myös lupaavalta vaikuttavan video converterin - Freemake. Se on jo valmiiksi ilmainen, niin ei tarvitse kestää niitä kyselyjä että joko nyt rekisteröisit eikä kuukauden koeaikoja tai mitä niissä nyt on. Se on fixun oloinen kaiken kaikkiaan ja aika nyt näyttää toimiiko, mutta olen minä sillä pari kertaa ongelmitta videoita wmv:ksi muuttanut. Jos joku semmoista etsii!)

Lisa siis eilen kakkoshypyllä tiputti riman (20cm) toistuvasti. Olen ollut huomaavinani muutenkin, kun tässä yksi päivä oikein mietin ja analysoin, Lisahan ei pahemmin rimoja tiputtele, mutta jos se niin tekee, niin rimat tipahtelee juuri tiukoilla käännöksillä vasempaan. Hieroin sen siis vihdoin taas nyt illalla (minusta tuntuu, että edellinen kerta oli se kerta vajaa kuukausi sitten) ja nyt sitten pidetään agilitytauko ainakin viikon verran, sunnuntaina seuraava hieronta. Quadriceps vtj siis edelleen tiukka, triggerit siellä mahtaa kehittyä vaan, kun mulla jäi se edellinen hierontasuunnitelma kokonaan toteuttamatta!! :( Eli nyt Lotta itseäsi niskasta kiinni ja koira pitää huoltaa.

Alla video, joskin aika surkea taas. Pitäisi ehkä vähän enempi panostaa tuohon kameran asetteluun ja zoomiin.. Ilsen seuraaminen on ehkä jännempää kuin kaukana jossain suhaavan koiran saati ohjaajan. Niin... ja varmaan tuosta huutamisesta (kiipee!!menemenemenemenemene!!!!kiipeekiipee!jne) pitäis päästä eroon ja kuhan vaan opettaa koira menemään puomin päähän asti vauhdilla, riippumatta äänen voimakkuudesta...


Mutta juu, tuosta lihashuollosta vielä. Lisalla on polvet kertaalleen terveiksi todettu, mutta ehkä voisi ensi kerralla lääkärissä käydessä pyytää tarkistamaan vielä tuo vasen erityisesti... Hmm. Tokipa lihasten kireys voi varmasti vaikuttaa ikävästi polveenkin, kun ovat juuri sellaisia lihaksia jotka pitää lumpiota paikoillaan (quadriceps). Ei siis ole pomputtanut tai potkinut tms. mutta mobilisoitaessa lumpion kohdalla napsauttaa sormen alla hyvin kevyesti, mitä otj taas ei tee.

Lisa edelleen liikkuu mielellään ja aivan hyvin (takapotku voisi olla parempikin), on kotona jopa virkeämpi kuin talvella, iloinen rallatteleva tyttö. Pihallakin on viihtynyt nyt kun päivät on niin lämpimiä (hyppää kettiön ikkunasta ulos Joren ja lasten kaveriksi!) Ja se seisonta mistä vastikään puhuin, on minusta huomattavasti parempi myös. Eli se mahtoi olla noita valeraskaus juttuja ja sen jälkimaininkeja se.

Mutta arvatkaas - huomenna pakkaan kameran mukaan ladatulla akulla ja tyhjällä kortilla ja TOIVOAKSENI illasta mukanani paljon hauskoja kuvia Pellon näyttelystä, jonne Aapon ja Zeldan kanssa suunnataan! Siis ihan oikea näyttelyreissu. :) Kamera nyt ei valitettavasti ole mikään huippu vehje muutenkaan, puhumattakaan että hallissa kuvaisin, no mutta parhaani koetan. Parsoneita on kehässä yhdeksän ja molemmat koirat muistaakseni saavat silti olla omissa kehissään yksin. Huomiseen siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti