lauantai 6. huhtikuuta 2013

Avokulmia

Lisan kanssa ollaan treenattu eilen ja tänään pujottelun avokulmia targetilla. Vähän se tuntui turhalta työltä, koska nakin kanssa en koskaan saanut sitä jatkamaan pujottelua, vaan se hyppäsi aina sieltä ekasta välistä takaisin minun luokse nakin lotaistuaan. Ellen sitten mennyt kädellä näyttämään jatkoa, mutta sitten koko avokulman harjoittelusta meni tavallaan idea...

Asetelma oli siis hyppy suorassa 90 asteen kulmassa ensimmäiseen väliin n. 2m päästä. Eli syötin sille siltikin niitä nakkeja ekasta välistä tarjoiltuna, ehkä noin puolikkaan nakin verran, siis jotain vajaat 10 toistoa ja sitten vilautin palloa ja käskytin pujottelulle ja kappas, niin se vain haki hienosti, vaikka itse pysyin siellä kahden metrin päässä hypyn takana. Vaatii kuitenkin että liikun mukana, paikalleen ei voinut jäädä seisomaan tai tuli tokasta tai kolmannesta välistä pois.

Mutta kylläpä tämä treeni ilahdutti mieltä. :)

Avokulmatreeni on siis mahdollista ilman ohjureita sun muita härsvärkkejä! Kun olen aina haikaillut niiden perään.. Helpottaa kyllä varmaan, että pujottelu noin muuten on jo hyvällä mallilla ja vakaa tai sitten joutuu aloittamaan ihan alusta ja se taas ei sovi minulle.. koska fiksuinta olisi ollut opetella se avokulma kuntoon heti alkuunsa, mutta kun ei kaikkea voi, eikä ehdi eikä varsinkaan jaksa tehdä. Kuukauden tai parin kestäneestä aktiivisemmasta treenistä on ollut ilmesesti myös se etu, että Lisa hakee nykyisin umpikulmankin hyvin pujottelulle, eikä kovinkaan herkästä sitä toista väliä, kuten se ruukasi tehdä vaikka kuinka liki ja sievästi ja harkiten sitä vein. Sitäkin testailtiin eilen hypyn takaa ja ihanasti viuhahti sinnekin :)

On se siltikki aika rasittava treenikaveri, räksyttää radalla ja hyppii vasten, oikein riemastuessaan syö hihat ja sitä rataa, mutta on se jotain taas oppinutkin.

Voisin tähän väliin vielä mainostaa kaikille agikoirapentua harkitseville lämpimästi omaa parsonia. Yhdistyksen sivuilla alkaa olla aika reilusti tarjontaa kevätpennuista ja parempaa harrastuskaveriahan saa oikeasti etsiä! ;) Luvataan huomenna myös näyttää, että voi parsonin kanssa tehdä kisaradalla nolliakin (vaikkei ohjaaja mitään mistään tiedäkään).  Nimittäin keskiviikkona hallilla Lisa teki ihan ekalla yrittämällä yhdeltä kolmosten radalta nollan. Ja se just tarkoittaa sitä, että se on siis (teoriassa) mahdollista myös kisoissa!

Lupaan myös ensikerralla treeneistä selvittäessäni sepustaa vähemmän ja näyttää videoita enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti