keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Tiistain treenit

Alla ratapiirros eilisestä radasta joka sujui muutoin mallikkaasti mutta puomille vienti 3.-4. välillä oli haastava.  Ensin koetin valssilla mutta Lisa meni heittämällä ysiin ja Sanna tuumi että tuhoon tuomittu yritys viedä puomin vasemmalta puolelta. Ilmeisesti valinta tulee koiralle sen verran yllättäen, että sinne ysiputkeen hakeutuivat (kaikki?) ryhmän koirista useampaan otteeseen. Lisan kanssa turvauduttiin sitten vastakäännökseen ja rytmitykseen sen jälkeen niin, että annoin koiralle aikaa valkata sen oikean esteen enkä omalla liikkeellä työntänyt sitä putkeen, joka luonnollisesti ensimmäisenä näkyy kun hypyltä ollaan poistumassa.



Muutoin tehtiin virheetöntä rataa joka suorituksella :) Aalla vedätin toisella kertaa niin että juoksin vauhdissa pitkälle, jolloin koira rynni läpi. Tätä siis treenaillaan kenttäkaudella enempi. Muutoin kontaktit napsahteli kivasti, tuli vauhdilla ja mallikkaasti. Nämä oli meidän viimeiset ohjatut hallitreenit tälle kaudelle, enkä taida itsenäisenäkään sinne enää eksyä, jo me ollaan saatu tarpeeksi siitä matosta tälle keväälle! Oma pihakin on sitä paitsi jo aivan sula, kentän sulamista saadaan odottaa vielä tovi...

Siellä se lepää. Sumua on saarella riittänyt.

Pahimmat lällialueet ovat vielä lumen alla, kun pihalle laitettiin syksyllä lisää maata. Mutta onpa vain tässäkin onnistuneet lapset ja koirat sekä aikuiset itsensä hyvin perinpohjaisesti sotkemaan. Potkurit rivissä odottaa talviteloille pääsyä.

Lisan lihashuolto jatkui eilen palauttavan lenkin jälkeen venyttelyohjelmalla ja parin päivän päästä taas hieronnalla. Katsotaan nyt, saataisiinko omalla hoidolla muutosta asiaan. Rtg-kuvien hintoja kyselin ja tarkastelin tilin tilannetta ja näin extemporee en niitä kyllä saa mitenkään järjestymään, mahtanevat mennä alkukesälle siis.

Ja jotta ei kellekään käy epäselväksi, niin en koe, että Lisa on rikki / menossa rikki tai erityisessä vaarassa mennä rikki.. Se on hyvässä lihaskunnossa, liikkuu hyvin, tekee mielellään, lepää hyvin, venyttelee normaalisti ja toimii muutoinkin aivan normaalisti ts. kuten on ennenkin tehnyt. Nämä kuvat vaan on jääneet ottamatta ja haluaisin ne (Esan hankailuista huolimatta) saada otetuksi, vaikkei Lisalle pentujakaan enää tulisi ja harrastuskoirana on toiminut jo useamman vuotta :) Siltikki. On ne viralliset terveystiedot ihan rodun kannalta ajateltuna aina hyvä juttu, tarvitsipa niitä itse tai ei.

Hmm. Mutta siis. Vielä tuohon lihashuoltoon. Lisa on nyt parina ed. kertana rentoutunut valtavan hyvin ja antaa tehdä venytykset ja kaiken muunkin rennosti. Se myös itse venyttelee mielellään ihan koko kropan, kun taas takajalkojen jumiessa jättää kyllä heti sen takaosan venyttämättä.

Mutta nyt tosiaan viikkotreenit jäänee parin, kolmen viikon tauolle kun odotetaan että Kallin kenttä sulaa. Sitten sinne katsomaan millaiset rallit saadaan ekoilla kerroilla aikaiseksi, se on vähän kuin kisatilanne melkein, kun on uusi, ihanan kiihdyttävä kenttä, mihin pääsee revittelemään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti