tiistai 23. huhtikuuta 2013

Pujottelua

Pujottelua ollaan nyt koetettu itsenäistää. En ole varma, miten se tulisi tehdä, varsinkin nyt, kun lääniä ei vielä oikeasti ole, mutta jahka tästä kentälle päästään, niin helpottunee sekin.

Vahvistaminen on nyt siis tapahtunut niin, että seison jossain kohti pihaa yleensä päinvastaiseen suuntaan pujotteluun nähden ja pelkällä pään tai ylävartalon liikkeellä käskytän Lisan kepeille. Aika hyvin se jo hakee ja ilman epäröintiä. Ja sitten muutamia toistoja niin, että hakee mahdollisimman kaukaa ja mahdollisimman epäselvistä kulmista, ja välillä häiriön kanssa esim. jokin toinen este siinä himottamassa.

Käsky "kepit" on sille epäselvä, jos tyrkyllä on mitä tahansa muuta, niin näyttää tarvitsee kyllä selkeästi siihen kepeille jos haluaa varmasti oikean suorituksen. Toissapäivänä vierekkäin oli hyppy ja pujottelu, väliä n. 1m ja ohjasin pujottelulle niin, että koira tulee mutkan takaa (ks. kuva) ja luonnollinen "käskytön" valinta koiralle olisi hyppy. Sitten palkkailin oikein tehdystä suorituksesta.


Lisa myös ilokseni hakee jo pujottelun avokulmaa (n. 90 astetta) jopa 3m päästä pujottelusta, jos sen ohjaa rauhassa. Hypyn kautta vielä melko huonosti, eli suorituksen jälkeinen esteohjautuvuus on vielä selkeästi heikompaa. Tai miten sen nyt sanoisi, eli olettaisin, että edelleen rataa tehdessä ei hae pujottelua sen paremmin kuin ennenkään, vaikka treenit itsessään menee jo hyvin, vaan estehakuisuutta radalla täytyy koettaa vielä vahvistaa, se nyt ei vaan tuossa pihassa onnistu.

Illalla meillä onkin treenien sijasta kouluttajapalaveria, hauska päästä miettimään kesän ryhmäjakoja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti