torstai 18. huhtikuuta 2013

Make the most of what you have

Teen parhaani sillä mitä minulla on.

Ajattelin mietiskellä tavoitteita tulevalle kesälle. Esan kanssa puhuttiin jo kesälomareissuakin, olisiko se Agirotu vai SM-kisat, ei olla vielä päätetty. On se ihana kun mies suostuu lähtemään kesälomalle agility nmerkeissä vuosi vuoden jälkeen :) Agirotuun vain ehkä harmittaa lähteä jos ei pääsekään kisamaan, kun huonolla tuurilla Lisalla sattuu taas juoksut juuri siihen. SM-iin ei päästäisi muutenkaan ja jos päästäisiin, ei juoksut haittaa.

No niitä tavoitteita sitten. Ollaan alkukevät kisattu meille ahkerasti, yhteensä 14 starttia, joista 10 hylkyä, kaksi 10vp tulosta ja yksi 5vp:n rata. Startattiin kolmosluokissa joulukuun alussa, eikä tuloksellisesti olla valitettavasti jatkettu samaa voittokulkua mikä elokuussa aloitettiin 1-luokassa.

Jotenkin tuntuu vähän samalta kuin Foxyn kanssa. Hurjaa luottoa (koiraan) ja tavoitteita, jotka pysyy vaan yhtä kaukana koko ajan. Epäonnistumisia kisoissa kerta toisensa perään, eikä ne treenitkään ole menneet kummoisesti.

Minulla ei ole yleensä tapana masennella, agility on niin kiva laji, että mitäpä sitä viitsii semmoseen alkaa. Mutta välillä vaan iskee semmoinen epäusko, etteikö sitä oikeasti saa itsestään sen vertaa irti, että osaisi koiraa ohjata yhdenkään puhtaan radan verran?

Lisan kanssa ollaan koetettu kyllä treenata, ettei sen pitäisi olla siitä kiinni. Pujotteluvirheet kisoissa ovat varmaan meidän suurin ongelma, vaikka pujottelua ollaankin treenattu eniten ja koen, että se on meillä vahva. Niin varmaan. Kisatulokset taitaa kuitenkin valitettavasti kertoa sen totuuden. Olenkin ollut huomaavinani (joskus tässä viime viikolla ehkä) ettei Lisa hae pujottelua ollenkaan, tai olen minä sen aiemminkin huomannut, mutta viime viikolla  vasta (ensimmäistä kertaa ikinä) paneuiduin siihen muutaman pujottelutoiston verran. Se hakee melko heikosti mitään muitakaan esteitä, mutta pujottelua ei oikeastaan ollenkaan. Joten sitä estehakuisuutta, varsinkin sille pujottelulle pitäisi alkaa treenaamaan. Olipa hyvä, että tuli puheeksi...

TAVOITE nr 1
- Estehakuisuus (erityisesti pujottelulla)

Toinen mikä kisoissa vaivaa, minua, on epävarmuus kontakteilla. Se mistä eilen puhuin. Pitäisi saada se vauhti ja luotto siihen koiraan myös kontakteilla joten tämä on meidän toinen tulevan kesän tavoite.

TAVOITE nr 2
- Ohjaajalle itsevarmuutta kontaktiesteillä

Ja koska kisaaminen on vasta aloitettu, koira ikänsä puolesta parhaimmillaan, niin me jatketaan sitä kisaamista ja samaan tahtiin jos vain mahdollista ja Esa sekä lompakko suo.

TAVOITE nr 3
- Kisarutiinin löytäminen

Tässäpä näitä jo olikin. Ja katse aina eteenpäin - aina on jotain odotettavaa: tulevia treenejä, koulutuksia, kisoja... tai tuleva kenttäkausi ja kesä! Ei masennuta, ei vaivuta epätoivoon. Onhan sentään torstai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti